studenten food

Het interessegebied Food richt zich op de verwerking van voedingsstoffen tot voedingsmiddelen en het vermarkten ervan; nationaal en internationaal. Maar ook: wat is gezonde voeding en wat doet dat voor een mens? We zijn ons steeds meer bewust van het belang van eerlijk en duurzaam voedsel. Wat kunnen we bijdragen aan een goed en fair voedselsysteem. Hieronder vallen de studies:

Bachelor

 • Wil je je meer verdiepen in bedrijfskunde, bedrijfseconomie en het besturen van organisaties? Wat zijn marketingmogelijkheden voor bedrijven? En hoe kun je de financiële haalbaarheid van bepaalde acties beoordelen? De studie richt zich op de agri- en foodbusiness waar onder andere innovatie, marketing, logistiek, kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid enorm belangrijk zijn.

  Lees meer over Bedrijfskunde & agrifoodbusiness

 • Je hebt interesse in de wereld van horeca, bakkerij en recreatie en werkt graag met mensen. In deze studie richt je je op de samenstelling van voedingsmiddelen, producteigenschappen, bereidingstechnieken, smaakbeleving en gastheerschap. En je leert hoe je vakkennis op een duidelijke en creatieve manier kunt delen met anderen. Een prima voorbereiding op een functie als food-docent in het beroepsonderwijs of als praktijkopleider in het bedrijfsleven.

  Lees meer over Docent en kennismanager Consumptieve techniek

 • Welke insecten zijn gezond voor je en waarom? Hoe kun je zorgen dat producten goed bewaard worden? Jij vindt voeding en alles daaromheen fascinerend. Je wilt je in de toekomst dan ook graag als professional aan de slag met voeding, bijvoorbeeld als docent VAP op het vmbo, voorlichter bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit of als ondernemer met een eigen foodtruck.

  Lees meer over Docent en kennismanager Voeding en Communicatie

 • Wil jij een bedrijfskundige studie waarbij voedsel centraal staat? Dan is de Engelstalige hbo-studie European Food Business iets voor jou. Ontdek het succes van een product als parmaham en welke mogelijkheden er zijn om binnen Europa originele authentieke producten te produceren en internationaal te vermarkten. Na je studie weet jij hoe je smaakvol en betrouwbaar voedsel kunt produceren, met de consument als uitgangspunt.

  Lees meer over European Food Business

 • Wil jij graag internationaal aan de slag en heb je interesse in de voedselsector? Ben je geïnteresseerd in bedrijfskunde, export, logistiek en marketing? Dan is de Engelstalige hbo-studie International Food Business iets voor jou. Je krijgt de unieke kans om een studie op twee continenten (ook in Canada) te volgen en twee bachelor diploma’s te behalen! Met dit diploma kan je straks bijvoorbeeld aan het werk als sales manager bij een internationaal bedrijf in de voedselsector.

  Lees meer over International Food Business

 • Ben je op zoek naar een internationale hbo-studie, wil je graag een jaar in de Verenigde Staten studeren en heb je passie voor de ontwikkeling van voedselproducten en het hele voedselverwerkende proces? Wil je dit combineren met een bedrijfskundige studie? Dan is onze nieuwe studie International Food Operations Management een goede keuze. 

  Lees meer over International Food Operations Management

 • Kies jij in de schoolkantine voor een snack of ga je voor een verse salade? En waarom maak je die keuze? In de media lees je elke dag wel iets over voeding, gezondheid of welzijn. Ook de wetenschap pakt steeds meer vraagstukken hierover op. De belangstelling is enorm en de kennis erover is relevanter dan ooit: hoe houden we mensen en de maatschappij gezond? Dat leer je bij deze hbo-studie.

  Lees meer over Voeding & gezond leven

Associate degree

 • Ben jij die creatieve ondernemer die ze in het bedrijfsleven zoeken? Wil je weten hoe je een bedrijf runt, met personeel en cijfers omgaat en bedrijven tot verandering aanzet? Kies dan voor deze 2-jarige hbo-studie Bedrijfskunde & agrifoodbusiness.

  Lees meer over Bedrijfskunde & agrifoodbusiness

Master

 • Heb je een bedrijfskundige bachelor (of vergelijkbare)studie afgerond en zoek je extra verdieping? Wil je jezelf nog meer ontwikkelen op het gebied van innovatie en strategisch management binnen de agrifoodbusiness? Kies voor de master Agribusiness Development!

  Lees meer over Agribusiness Development

 • Ons huidige voedselsysteem staat onder druk. Transitie naar een eerlijk en duurzaam voedselsysteem is noodzakelijk, om de beschikbaarheid van voldoende en gezond voedsel en een gezonde leefomgeving te garanderen op de lange termijn. Om deze transitie mogelijk te maken, hebben we bruggenbouwers en verbinders nodig: leiders die kunnen systeemdenken en -doen, domeinoverschrijdend werken, en voor creatieve oplossingen zorgen. Als dit jouw creativiteit aanwakkert en je motivatie om verschil te maken versterkt, dan is Food Systems Innovation de master voor jou!

  Lees meer over Food Systems Innovation

Studenten food voeding in winkel producten Aeres Hogeschool Almere
Aardappelen vasthouden
Consumptieve techniek drie bakkers in bakkerij kneden van deeg
Student akkerbouw met sla plantjes buiten aeres hogeschool dronten
student in laboratorium onderzoek Aeres Hogeschool Almere