Docent Aeres Hogeschool Dronten

Informatie voor ouders

Studeren is niet alleen een grote stap voor uw zoon of dochter, maar ook voor u. Wat houdt studeren aan het hbo nu in en hoe gaat dat bij Aeres Hogeschool?

Aeres Hogeschool kent drie faculteiten: Almere, Dronten en Wageningen. We delen dezelfde visie en missie, maar hebben elk een eigen profiel en identiteit. We leiden onze studenten op voor een bachelor diploma. In het hoger onderwijs geldt in alle EU-landen de bachelor-master structuur. Dit is een internationaal erkende verdeling waardoor het diploma in het buitenland herkenbaar en vergelijkbaar is. Deze opzet maakt het gemakkelijker om in het buitenland te studeren of te werken. Na het behalen van het bachelor diploma kunnen studenten vervolgens doorstuderen en bijvoorbeeld een masteropleiding volgen.

Heeft uw zoon of dochter al een idee aan welke faculteit hij of zij wil gaan studeren? Hieronder vindt u informatie voor u als ouder per faculteit.

Almere: Food, Nature and Urban Green

Nieuwbouw Almere gebouw

Wanneer er steeds meer mensen in de stad gaan wonen, ontstaan er steeds meer vragen op het gebied van natuur, leefbaarheid, voorziening van voedsel, water en energie. De opleidingen en het onderzoek in Almere dragen bij aan een groene, gezonde stedelijke leefomgeving.

Dronten: Ondernemen, bedrijf, dier & voedsel

Aeres Hogeschool Dronten

Aeres Hogeschool Dronten is al 60 jaar dé hogeschoolfaculteit voor studenten die passie hebben voor ondernemen, bedrijfskunde, dier en voedsel. Onderzoek in Dronten gaat over ondernemerschap en duurzame bedrijfsontwikkelingen.

Wageningen: Leerkracht, vakkennis en professionele ontwikkeling

Aeres Hogeschool Wageningen buitenkant vlaggen

Hoe zorg je ervoor dat je al je kennis, talenten en potentieel benut? Bij Aeres Hogeschool Wageningen richt je je op het vergroten van de leerkracht van mensen en organisaties. Van (beroeps-)onderwijs tot professionele praktijk. Geïnspireerd door de natuur.