Onderzoek Aeres Hogeschool

Onze lectoren, docent-onderzoekers en studenten voeren samen met de partners uit het onderwijs, bedrijfsleven en overheden praktijkgericht onderzoek uit. Daarmee willen we niet alleen de praktijk van ons onderwijs verder ontwikkelen, maar ook het werkveld. Nu en in de toekomst.

Samen met bedrijven en instellingen formuleren we de onderzoeksvragen. De onderzoeken zijn maatschappelijk relevant, zodat de praktijk er direct profijt van heeft. Bovendien vormt het een verrijking voor het wetenschappelijke kennisdomein. De drie faculteiten hebben ieder een eigen focus en onderzoeksprogramma:

Almere

Groene stad

Onderzoek binnen het onderzoeksprogramma Groene en vitale leefomgeving gaat over de transitie naar een duurzame samenleving, over nieuwe businessmodellen rondom stadslandbouw en factoren die onze leefstijl en voeding beïnvloeden.

Groene en vitale leefomgeving

Dronten

Landbouw_Graan

Onderzoek binnen het onderzoeksprogramma Duurzaam ondernemen gaat over duurzame manieren om voedsel te produceren, verantwoord ondernemerschap en duurzame bedrijfsontwikkelingen in de agrifood- en tuinbouwsectoren.

Duurzaam ondernemen

Wageningen

Natuur_Spinnenweb

Onderzoek binnen het onderzoeksprogramma Wijsheid gaat over een optimale inzet van talent in het beroepsonderwijs en in de maatschappij. Het gaat ook over hoe professionaliteit zich ontwikkelt en hoe je die ontwikkeling kan ondersteunen.

Wijs(heid)

Lectoren en onderzoekers

Stad_arcitectuur

De lectoren en (docent-)onderzoekers doen praktijkgericht onderzoek in, voor én met de beroepspraktijk. Maak kennis met ze.

Onderzoeksprojecten

Natuur_avondzon

Met ons onderzoek willen we bijdragen aan de ontwikkeling van het werkveld en ons onderwijs. Bekijk hier onze projecten.

Stad_verkeer

Samenwerking met de praktijk en met andere onderwijsinstellingen om gezamenlijk kennis te creëren. Neem contact met ons op.

Meer informatie

“And an open mind is crucial when it comes to this new lectorate. Why? Biomimicry is all about crossing boundaries and connecting disciplines together. It’s a great challenge.”

Mauro Gallo, lector Biomimicry