Voor leerling-/ studentbegeleiders

Als decaan, mentor of LOB’er speelt u een belangrijke rol bij de studiekeuze van uw leerlingen of studenten. Om u hierbij te ondersteunen, bieden wij diverse oriëntatiemogelijkheden.

Op deze pagina vindt u beknopte informatie over wie wij zijn, wat we bieden aan opleidingen en hoe we uw leerlingen/studenten kunnen helpen bij het maken van hun studiekeuze. Vervolgens kunt u door middel van verwijzingen op andere plekken op onze website meer informatie vinden.
Uiteraard kunt u contact met ons opnemen als u vragen heeft of van ideeën wilt wisselen. Hier vindt u onze contactgegevens:

Waarom kiezen voor Aeres Hogeschool? Volgens onze studenten omdat:

• onze opleidingen midden in de praktijk staan
  • er veel aandacht is voor persoonlijk contact tussen studenten en docenten
  • er binnen de kleine hogeschool een gezellige sfeer is

De drie faculteiten

Aeres Hogeschool biedt meer dan 35 voltijd-studies in verschillende interessegebieden verdeeld over drie faculteiten. U vindt de interessegebieden hier.

Wilt u snel een overzicht van onze studies per niveau, interessegebied en/of locatie?
Gebruik hiervoor
de studiezoeker.

Elke faculteit heeft een eigen studieaanbod en focus:

Almere

Aeres Hogeschool Almere

Wanneer er steeds meer mensen in de stad gaan wonen, ontstaan er ook meer vragen op het gebied van natuur, leefbaarheid, voorziening van voedsel, water en energie. Er is kennis nodig om de groeiende steden wereldwijd leefbaar te houden. Daarom leiden wij studenten op rondom de thema’s Food, Nature & Urban Green.

Dronten

Aeres Hogeschool Dronten

Aeres Hogeschool Dronten is een ondernemende faculteit. De studies zijn gericht op bedrijfskunde, dier, voedsel en groene ruimte. Bij Aeres Hogeschool Dronten studeren de bedrijfsopvolgers en adviseurs in de agrarische sector. Innoveren en ondernemen op hbo-niveau is voor ons een belangrijk speerpunt binnen al onze agribusiness opleidingen. Wij leiden immers de toekomstige adviseurs en ondernemers op. die weten hoe ze moeten inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Wageningen

Aeres Hogeschool Wageningen buitenkant vlaggen

Hoe zorg je ervoor dat je al je kennis, talenten en potentieel benut? Bij Aeres Hogeschool Wageningen richt je je op het vergroten van de leerkracht van mensen en organisaties. Van (beroeps-)onderwijs tot professionele praktijk. Geïnspireerd door de natuur.

Activiteiten, informatie en op de hoogte blijven

Het hele jaar organiseren wij diverse voorlichtingsactiviteiten en oriëntatiemogelijkheden. Denk hierbij aan (online) open dagen, meeloopdagen, doorstroom- en proefstudeerdagen. Ook kunnen wij bij u op locatie (of online) voorlichtingspresentaties verzorgen.
Klik hier voor een actueel overzicht en de mogelijkheden.

Factsheets

Heeft u behoefte aan meer informatie over één of meerdere studies, in de vorm van een (digitale) factsheet? Deze kunt u per e-mail aanvragen via prsecretariaat.hogeschool.dronten@aeres.nl.

Heeft u vragen over toelating?

De toelatingseisen verschillen per studie. Informatie hierover vindt u per studie op de studie-infopagina’s binnen de website. Heeft u specifieke vragen over toelating of inschrijving bij Aeres Hogeschool? Neem dan contact op met een van onze instroomcoördinatoren. Hieronder vindt u de contactgegevens per faculteit:

Op de hoogte blijven

Een aantal keer per jaar sturen we een digitale nieuwsbrief om u op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen binnen de hogeschooll. Meld u hier aan.