Personen_Studenten_AHW_1

Interessegebieden

Het studieaanbod van Aeres Hogeschool bestaat uit een mix van Associate degree, bachelor en masterstudies. Alle drie de faculteiten bieden studies binnen de volgende interessegebieden:

Bedrijfskunde

De studies binnen het interessegebied Bedrijfskunde zijn geschikt voor ondernemende studenten die geïnteresseerd zijn in economie. Ze willen meer weten over zaken als kwaliteitsmanagement, voedselveiligheid, marketing, export binnen d agribusiness en/of duurzaam ondernemen in de stad.

Naar het studieaanbod Bedrijfskunde

Design

Dit interessegebied gaat over het vormgeven met groen en het inrichten van de groene ruimte om ons heen. Welke rol kan groen hierbij hebben? Decoratief, ontspannend, economisch, verrassend, leerzaam, verbindend, innovatief of...? Hart voor vormgeving, mens en natuur komen hier bij elkaar.

Naar het studieaanbod Design

Dier

Schapen

Of het nu melkkoeien, honden, paarden, bijen of bevers zijn; dieren staan centraal. De studies zijn gericht op studenten die niet alleen over dieren willen leren, ze willen ook graag het gesprek aangaan met de maatschappij om met en van elkaar te leren. Studenten gaan onder meer met gezondheid, voeding en welzijn aan het werk.

Naar het studieaanbod Dier

Food

Het interessegebied Food gaat over alles dat met ons voedsel te maken heeft en is dus best breed: van de productie van voedingsgrondstoffen (akkerbouw / tuinbouw / veeteelt), de verwerking tot voedingsmiddelen en het uiteindelijke vermarkten ervan. Maar ook: wat is gezonde voeding en wat doet dat voor de mens?

Naar het studieaanbod Food

Landschap

Een landschap kun je niet alleen inrichten en onderhouden. Je kunt mensen ook begeleiden in een groene omgeving en bijvoorbeeld nieuwe media inzetten om bewoners meer bij het landschap te betrekken. De studies die vallen binnen het interessegebied Landschap haken hier op in.

Naar het studieaanbod Landschap

Natuur

Dier_Kuiken

Hierbij gaat het om de relatie tussen mens en natuur in de breedste zin. Wat biedt de natuur de mens, en andersom? En wat kunnen ze van elkaar leren? Wat is de rol van natuur voor de mens en zijn leefomgeving? Belangrijke vragen waar je bij dit interessegebied het antwoord op leert.

Naar het studieaanbod Natuur

Ondernemerschap

Koeien op stal

Kies je voor een studie binnen dit interessegebied, dan heb je een ondernemende geest en neem je zelf initiatief. Je wilt weten hoe je een (duurzaam) bedrijf kunt runnen, bedrijven tot verandering kunt aanzetten en hoe je het beste met personeel om kunt gaan.

Naar het studieaanbod Ondernemerschap

Lessituatie

Hier draait het om anderen iets leren over één of meerdere groene thema's. Je verdiept je in het vakgebied van jouw keuze en je leert hoe je jouw kennis op een prettige en effectieve manier kunt delen met anderen. Bijvoorbeeld in de rol van docent, begeleider of adviseur.

Naar het studieaanbod Onderwijs

Plant

Onderzoek in het veld

Dit interessegebied is breed, omdat planten vele rollen kunnen hebben: van agrarisch groen, groen als middel voor de ontwikkeling van mensen, tot design met plantaardige materialen. Met planten kan het allemaal. Als ondernemer of adviseur.

Naar het studieaanbod Plant

Techniek

Het interessegebied Techniek is geschikt voor studenten met een technisch hart. Ze vinden het interessant om de ontwikkelingen van nieuwe technieken (bijvoorbeeld GPS) en toepassingen (geografie gecombineerd met ICT media) in de groene context op de voet te volgen.

Naar het studieaanbod Techniek