Gezond Gedrag & Leefomgeving

Master Gezond Gedrag & Leefomgeving

2 jaar
Almere

Ben jij ook zo geïntrigeerd door het gedrag van mensen? Waarom doen we wat we doen en waarom maken we lang niet altijd gezonde keuzes? Wens jij ook een maatschappij waarin het makkelijker gemaakt wordt om je gezond te gedragen? Combineer dan jouw passie voor gedragsbiologie en gezondheid en studeer na twee jaar af als expert gezond gedrag en leefomgeving.

Positief besluit van minister OC&W over master Gezond Gedrag en Leefomgeving

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft ingestemd om de hbo masteropleiding Gezond Gedrag en Leefomgeving (GG&L) als bekostigde opleiding te verzorgen in Almere. Dit betekent dat de overheid het belang van de master onderkent en het mogelijk maakt voor studenten om studiefinanciering te ontvangen voor de master. Lees hier meer.

• 2-jarige master
  • 60 ECTS
  • Deeltijd
  • Almere
  • Nederlandstalig

Inhoud van de studie

Tijdens de opleiding integreer je je eigen professionele expertise met aangereikte theorieën, principes en concepten uit de biologie, psychologie, sociologie én de leefomgeving (sociaal en fysiek). Deze kennis pas je weloverwogen toe om gezond gedrag te bevorderen in verschillende contexten.

Ook leer je, door middel van Design Based Research (DBR), interventies te ontwerpen in de sociale en fysieke leefomgeving. Deze dragen bij aan het oplossen van complexe vraagstukken op het gebied van gezondheid en welzijn. De nadruk in de opleiding ligt op het aansluiten bij de beleving en behoeften van de doelgroep. De vaardigheden die nodig zijn om interventies blijvend te evalueren en op basis daarvan aanpassingen door te voeren zul je je tijdens de studie eigen maken.

Je leert vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken en met alle betrokken partijen te benaderen en werken voor én met de doelgroep. Je ontwikkelt tijdens de opleiding een originele (onderzoeks)aanpak in verschillende dynamische contexten. Gedurende de opleiding werkt je aan een casus uit je eigen werkomgeving.

Aan de opleiding zijn verschillende onderzoekers van Aeres Hogeschool Almere verbonden, waaronder Dr. Dinand Ekkel, lector Groene & Vitale Stad en Dr. Esther Veen, lector Stedelijke Voedselvraagstukken.

Er is één fysieke studiedag per week, naast een onlineprogramma en zelfstudie. De totale studiebelasting is circa 16-20 uur per week. De afgestudeerde Master Gezond Gedrag & Leefomgeving krijgt de titel Master of Science (MSc) toegekend.

Voor wie?

De opleiding staat open voor professionals uit verschillende werkvelden met een HBO/Bachelor- niveau, die zich bezighouden met gezondheid en/of welzijn. Uitwisseling van kennis en ervaring tussen deze professionals is een belangrijk onderdeel van de opleiding.