mirjam suijkers lacht in de camera
Mirjam Suijker (30) werkt als personal trainer en leefstijlcoach bij Van Schaik Personal Training.
Ze zit in het eerste jaar van de master Gezond Gedrag en Leefomgeving bij Aeres Hogeschool Almere. 

"Opgedane inzichten over bijvoorbeeld gedragspsychologie pas ik meteen toe in mijn werk.”  

“Als zelfstandige in de sport zie ik het als mijn doel om mensen te motiveren om meer te bewegen en een gezond leven te leiden. Gedragsverandering speelt daar een grote rol in. Want doelen omzetten naar patronen, dat doe je niet zomaar. Dat vraagt om bewustwording. Ik zie het dagelijks terug bij onze klanten, hoe lastig aanpassen is. Hoe kan ik daar meer in sturen? Ik weet veel van sport en voeding en ik zocht naar een verdieping in de mentale en psychische kant van gedragsverandering. Ik kwam bij deze master terecht en was meteen aangesproken door de combinatie van psychologie, gedragsverandering én een gezonde leefstijl. Dit is wat ik zocht! 
 
Mirjam heeft binnen de master gekozen voor een vraagstuk van een externe sportorganisatie. “Mijn casus gaat over het activeren van inactieve jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Hoe kunnen we deze jongeren motiveren om te bewegen? Ik vind het super interessant dat je uitgedaagd wordt om de problematiek vanuit een brede context te bekijken. Naast 'dat uurtje sporten’ spelen namelijk zóveel factoren mee voor mensen.”

“Mensen weten het wel: beweeg meer, eet gezonder. Maar concreet tot verandering komen? Dat is ingewikkeld.”

Het komende jaar hoopt Miriam dieper in te gaan op onderzoek. “Geleerde lessen, over bijvoorbeeld gedragspsychologie, kan ik meteen al toepassen binnen mijn werk. Maar er zijn altijd nieuwe inzichten te vergaren! Wat ik daarbij heel leerzaam vind is de diversiteit binnen de klas: iedereen komt uit een ander werkgebied. Hierdoor denk je met elkaar mee vanuit een eigen context. Zo vul je elkaar mooi aan.”