Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Ons huidige voedselsysteem staat onder druk. Transitie naar een eerlijk en duurzaam voedselsysteem is noodzakelijk, om de beschikbaarheid van voldoende en gezond voedsel en een gezonde leefomgeving te garanderen op de lange termijn. Om deze transitie mogelijk te maken, hebben we bruggenbouwers en verbinders nodig: leiders die kunnen systeemdenken en -doen, domeinoverschrijdend werken, en voor creatieve oplossingen zorgen. Hoe kunnen we bijdragen aan gezonde en duurzame voedselproductie en -consumptie? Hoe ontwerpen we toekomstbestendige oplossingen? Wat zijn duurzame businessmodellen en hoe kun je deze implementeren? Hoe betrek je verschillende stakeholders bij de oplossing voor een maatschappelijke uitdaging? Als deze vragen jouw creativiteit aanwakkeren en je motivatie om verschil te maken versterken, dan is Food Systems Innovation de master voor jou!
In deze Engelstalige master plaats je de specialistische kennis die je tijdens je master hebt opgedaan in de context van het gehele voedselsysteem:
Tijdens deze master verwerf je de kennis en vaardigheden om een zogeheten T-shaped professional te worden. In deze rol ben je zowel specialist als generalist: je past je specialistische kennis integraal en transdisciplinair toe, en ontwikkelt en implementeert innovatieve routes naar oplossingen.
Je leert om uitdagingen aan te wijzen en mogelijkheden voor innovatie te herkennen en verwaarden. Dit doe je door te werken aan voedseluitdagingen uit de praktijk, met verschillende actoren en belangen. Zo word je een professional die systeemdenken verbindt met concrete professionele disciplines en domeinen in het voedselsysteem.
Het studieprogramma is onderverdeeld in verschillende fasen, de verschillende fasen ondersteunen je om een expert te worden die voedselsystemen verkent, nieuwe inzichten toepast, interventies ontwerpt en nieuwe oplossingen creëert.
Gedurende de fasen wordt theoretische kennis over o.a. voedselsysteemtransities, uitdagingen en perspectieven gecombineerd met trainingen in professionele vaardigheden. Van design based onderzoek tot projectmanagement en van ondernemerschap tot leiderschap. Je onderzoekt de uitdagingen waar het voedselsysteem mee geconfronteerd wordt en werkt aan innovatieve gereedschappen voor verandering.
Toepassen en experimenteren vormen een rode draad door het curriculum: de kennis en vaardigheden die je opdoet worden getest in een reeks stimulerende opdrachten, vaak gerelateerd aan uitdagingen uit de praktijk. Reflectie en feedback hebben een centrale rol en worden bijgehouden in je portfolio, zodat je je leerproces kunt monitoren en je vermogen om voortdurend te leren door ontwikkelt
De master Food Systems Innovation leert je om baanbrekende oplossingen te ontwikkelen voor complexe uitdagingen met behulp van een systeem- en transitiebenadering. Je wordt een veranderaar die, samen met andere actoren, slimme en domeinoverschrijdende innovaties ontwerpt die bijdragen aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem.
Docent Elise Gieling geeft in deze presentatie een introductie over de inhoud van de master Food Systems Innovation en vertelt wat je ermee kan doen!
Voor toelating tot de master Food System Innovation:
Voor internationale studenten geldt:
Voor studenten met de Nederlandse nationaliteit geldt:
Wanneer je binnen een jaar afstudeert, ontvang je een door de Nederlandse staat erkende Master of Applied Science*.
Het wettelijk collegegeld 2021-2022 is vastgesteld op €2.168,-.
De bijbekomende kosten voor deze master, te denken aan werkbezoeken, bootcampweek en de stedentrip, worden geschat op €900,-.