Heb je een bedrijfskundige bachelor (of vergelijkbare)studie afgerond en zoek je extra verdieping? Wil je jezelf nog meer ontwikkelen op het gebied van innovatie en strategisch management binnen de agrifoodbusiness? Kies voor de master Agribusiness Development! Wist je dat er een groeiende vraag is naar mensen met een professional master diploma? Na het volgen van de master Agribusiness Development kun jij bedrijven helpen om bijvoorbeeld strategische stappen te ondernemen. Jij weet als geen ander hoe je deze stappen moet zetten en welke middelen je daar bij nodig hebt. Tevens weet je hoe je de organisatie mee krijgt in deze nieuwe strategie.

De agribusiness sector staat voor belangrijke uitdagingen zoals de transitie naar een duurzame en circulaire voedselvoorziening, maar ook procesoptimalisatie en internationale samenwerking. Dat vraagt om adviseurs, kennisdelers en ondernemers die deze transitie kunnen begeleiden en uitvoeren. Innovatieve mensen die op strategisch niveau kunnen acteren. Hoe speel je in op punten als vraaggestuurde ketens, gebiedsgerichte aanpak, kringlooplandbouw, klimaattransitie en ondernemerschap? Binnen de master Agribusiness Development kun jij met deze onderwerpen aan de slag gaan.

Waarom kies je voor deze master?

• Verdien jouw Master of Applied Science diploma
  • Je doet zakelijk inzicht op door praktijkervaring en theoretische kennis
  • De agrosector heeft behoefte aan professionals die gekwalificeerd zijn in veranderingsmanagement

Inhoud van de studie

Binnen de studie wordt de koppeling tussen theorie en praktijk op een unieke wijze vormgegeven doordat je als student gedurende het hele programma werkt of stageloopt bij een bedrijf. Hierdoor doe je direct werkervaring op. Je hebt als student de tijd om een forse opdracht voor het bedrijf uit te voeren in een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en praktische innovatie. Daarnaast leer je direct kennis toe te passen in de praktijk. Dit doe je enerzijds door het onderzoeksproject dat je uitvoert bij het bedrijf en anderzijds doordat veel theoretische onderdelen in het masterprogramma doormiddel van opdrachten gekoppeld zijn aan de praktijk.

Professionele master

De master Agribusiness Development is een professionele master die je bij ons volgt. Bij het behalen van deze master verkrijg je de graad Master of Science (MSc). De master graad is gelijkwaardig bij professionele- en academische masters. De professionele master is een beroepsgeoriënteerde master en heeft een directe koppeling met de praktijk. Wij leveren hoogopgeleide professionals af die de steeds complexere en cros-sectorale vraagstukken vanuit de praktijk kunnen oppakken.

Extra informatie

• Wil je wel de master Agribusiness Development volgen, maar heeft jouw opleiding niet voldoende bedrijfskundige diepgang? Dan zijn er verschillende opties zoals een pre-master of het volgen van minoren. Kijk hier voor meer informatie.
  • Ook voor deelnemende bedrijven die in de rol van Master Company een jaar lang een student de mogelijkheid bieden om aan een veelomvattende opdracht te werken is er een belangrijke meerwaarde te realiseren. De student leert te werken en denken op een hoger aggregatieniveau waardoor hij in staat is om meer complexe zaken op te pakken. Ook krijgt hij een breed inzicht in de agri- en foodsector en zal deze kennis ook inbrengen in het bedrijf waar hij werkt. Daarnaast krijgt de student ook persoonlijke begeleiding van een ervaren hogeschooldocent tijdens zijn werk aan de complexe bedrijfsopdracht.
  • Wil je gebruik maken van een scholarship dan kun je een aanvraag indienen bij:

Instroomeisen

• Bachelordiploma in de agribusiness of gelijkwaardig.
  • Vereiste kennis van het Engels.
    (TOEFL 577 / IELTS 6.5)
  • Vaardigheid in statistische analyse.
  • Een goed beschreven visie op het gekozen interessegebied gecombineerd met een sterke motivatie voor het Master programma.
  • Teamgeest en een flexibele instelling in een internationale werkomgeving.

Deeltijd mogelijkheid

Wil je deze master combineren met een baan met verantwoordelijkheden en/of met een gezin dan kan de deeltijdvariant een goede optie voor je zijn. Het onderwijs wordt verdeeld over 2 jaren in plaats van 1 waardoor je naast je opleiding meer ruimte hebt voor andere verantwoordelijkheden.

• Studieprogramma verdeeld over 2 jaar:
    2X 30 ECTS
  • Je betaalt voor elk jaar het wettelijk collegegeld
  • Je onderzoeksproject loopt door gedurende beide jaren

Interesse in deze deeltijdvariant? Stuur ons dan een e-mail.

Lesperioden

Tijdens je masterstudie ga je niet alle weken naar school; we hebben de lesperioden gedurende de 12 maanden als volgt verdeeld:

• Eerste twee weken in september: introductie en colleges
  • Vervolgens cycli van twee weken, met:
    Week 1: colleges op: maandag, dinsdag & woensdag; op donderdag en vrijdag aan het werk bij je master company
    Week 2: hele week aan het werk bij je master company. Dit blijft zich het hele jaar door herhalen
  • Tentamens in de volgende weken:
    45, 3, 14 en 25