Wil jij graag alles weten over de voedselsector in een internationale omgeving? Ben je geïnteresseerd in bedrijfskunde, export, logistiek en marketing? Dan is de hbo-studie International Food Business iets voor jou. Je krijgt de unieke kans om een studie te volgen op twee continenten (ook in Canada) en twee bachelordiploma’s te behalen! Na je studie kun je bijvoorbeeld aan het werk als salesmanager bij een internationaal bedrijf in de voedselsector of je doet marktonderzoek in verschillende landen.

Waarom kies je voor deze studie?

• Internationaal en Engelstalig studeren (stage en studie op twee continenten)
  • Je ontvangt twee bachelordiploma’s (Nederlands en Canadees)
  • Toegang tot twee arbeidsmarkten
  • Je studeert een jaar in Canada aan Dalhousie University
  • Aansluitend in één jaar je hbo-master halen
Talent voor groei
  • Je studeert een jaar in Canada
  • Dual degree
  • Studeren in het Engels
  • 4-jarige bacheloropleiding
  • Dronten
  • Voltijd
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

De hbo-studie International Food Business is volledig Engelstalig. Je studeert samen met Canadese studenten van Dalhousie University, Faculty of Agriculture en met studenten van andere nationaliteiten zoals Italiaanse, Franse of Duitse studenten.

De opleiding begint met een studietour, bijvoorbeeld naar Schotland. Hier ontmoet je je Canadese medestudenten voor het eerst. Je krijgt een introductie in de wereld van de internationale voedingsindustrie. Jaar één en twee volg je in Nederland. Het derde jaar studeer je in Canada. Hier leer je de belangrijke begrippen en vaardigheden in de internationale voedingsindustrie.

Na afronding van je studie ben je klaar voor de internationale markt. Je beheerst de Engelse taal en je weet alles af van export, ketens, voedselveiligheid, marketing of logistiek. Je kunt een product uit de voedselindustrie verkopen of vertegenwoordigen in het buitenland en je weet hoe je een bedrijf kunt opzetten.

Toelating

Havo met profiel

• Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij (met wiskunde)

Vwo met profiel

• Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Mbo-diploma

• Niveau 4

Opbouw

In het eerste jaar vergroot je je basiskennis en -vaardigheden op het gebied van Bedrijfskunde. Ook maak je kennis met de internationale voedingsindustrie. In het tweede en derde jaar volg je verschillende modules. In het tweede jaar loop je stage in een Europees land en in het derde jaar een stage in Noord-Amerika. Je sluit de studie af met een afstudeerstage en een afstudeeropdracht. In dit laatste jaar werk je gericht naar het beroep dat je wilt gaan uitoefenen.

Toekomst

Jij neemt zelf de regie over jouw toekomst. Als jij droomt van een baan waarbij je bij een internationaal bedrijf werkt, veel de Engelse taal spreekt of veel mag reizen naar landen waar jouw product verkocht wordt, zit je goed bij de studie International Food Business. Na je studie kun je bijvoorbeeld aan de slag als sales manager of onderzoeker bij een internationaal bedrijf, in of buiten de voedingssector. Of jij wordt degene die zich bezighoudt met voedselveiligheid of logistiek.

In welke beroepen kun je zoal aan de slag?

• Internationaal marktonderzoeker
  • Logistiek manager
  • Process controller
  • Kwaliteitsmanager
  • Exportmanager

Interesse?

• Ontmoet onze studenten en docenten. Bezoek een open dag of loop een dag mee met een student.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Dronten? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.