Bachelor voltijd opleiding Bedrijfskunde en agrifoodbusiness Aeres Hogeschool Dronten

Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (34866)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Dronten
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Ben je geĆÆnteresseerd in economie en bedrijfskunde binnen het kader van de voedselketen? Wil je je verdiepen in onderwerpen als marketing, export en kwaliteitsmanagement binnen de  (internationale) agri- en foodbusiness  ? Dan is de studie Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness iets voor jou.  Zo leer je alles over de voedselketen: van producent tot consument. Je leer hoe je jouw brede kennis van de sector kunt koppelen aan financiĆ«le analyses, marketingplannen of korte keten strategie.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Heb je vragen over de instroomeisen?

  Neem dan contact op met instroomcoördinator Dirk de Groot via 088- 020 5796 of d.de.groot@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

hbo studie Tuinbouw en akkerbouw tuin en akkerbouw Aeres Hogeschool Dronten
Studenten food
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Je maakt kennis met de ins en outs van de agri- en foodketen en gaat in de tweede helft van het leerjaar voor twee dagen per week op praktijkstage bij een bedrijf. Je krijgt een introductie in bedrijfskunde en leert hoe je een ondernemingsplan in elkaar zet. Dit ga je allemaal terug zien in de praktijkstage die je gaat doen op een bedrijf.

Jaar 2

In het tweede jaar verdiep je je meer in bedrijfskundige vakken als marketing, commercieel management, logistiek, informatie- en supply chain mananagement en financieel management. Ook maak je kennis met innoveren en ondernemen in de agri- en foodbusiness. Dit alles ga je toepassen in je eigen opgezette studentbedrijf.

Jaar 3

In het derde studiejaar ga je op halfjaarstage (onder andere naar het buitenland). Daarnaast kun je een specialisatiemodule volgen op het gebied van financiën, supply chain/logistiek of commercie. Bovendien leer je ins en outs van internationaal zaken doen en export.

Jaar 4

Het jaar waarin je je kan specialiseren of verbreden door eigen keuzes te maken voor 2 minoren, afstudeerstage en afstudeerwerkstuk. Wie weet vind je hierdoor je toekomstige werkgever!

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Rond je de voltijdstudie Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness succesvol af? Dan ben je zowel binnen als buiten de internationale agrifoodbusiness breed inzetbaar. Je kunt aan de slag als zelfstandig ondernemer, maar ook in andere functies binnen het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld als:

  • Exportmedewerker
  • Accountmanager
  • Verkoop-, inkoop- of marketingadviseur
  • Kwaliteitsadviseur
  • Commercieel medewerker (binnen- of buitendienst)