koeien in wei melkveebedrijf aeres farms aeres hogeschool dronten

Interessegebied Agrarisch

Je hebt interesse in de agrarische sector en wilt mogelijk het bedrijf van je ouders overnemen, zelf een bedrijf starten of als adviseur bij een toeleverancier (veevoer, gezondheid, bank) aan het werk. Jouw passie voor het boerenbestaan is groot. Jij gaat voor continuïteit van het boerenbedrijf en verduurzaming van de agrarische sector. Je wilt graag het gesprek aan met de maatschappij om de agrarische sector nog beter voor het voetlicht te krijgen en van elkaar te leren. Hieronder vallen de studies:

Bachelor

 • Wil je alles leren over zelfstandig ondernemen, het belang van innovatie en goed vakmanschap in de veehouderij sector? Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten? Kies dan voor deze studie. We leren je niet alleen wat zelfstandig ondernemen inhoudt, maar je ervaart ook het belang van innovatie en je leert hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op dier- en veehouderijgebied.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Dier- en Veehouderij

 • Wil je alles leren over zelfstandig ondernemen, het belang van innovatie en goed vakmanschap in de tuin- en akkerbouw sector? Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten? Kies dan voor deze studie. We leren je niet alleen wat zelfstandig ondernemen inhoudt, maar je ervaart ook het belang van innovatie en je leert hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op tuin- en akkerbouwgebied.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en Akkerbouw

 • Is techniek helemaal jouw ding? Wil je bedrijfskunde combineren met techniek en de agrarische sector? Als precisielandbouw en nieuwe technieken & ontwikkelingen jou interesseren, dan past de hbo-studie Agrotechniek & management goed bij jou! Met de kennis en ervaring die je tijdens deze studie op doet kan jij straks aan de slag bij een fabrikant van landbouwmachines, word je leiddinggevende bij een loonbedrijf of zet je jouw eigen bedrijf op.

  Lees meer over Agrotechniek & management

 • Wil je je meer verdiepen in bedrijfskunde, bedrijfseconomie en het besturen van organisaties? Wat zijn marketingmogelijkheden voor bedrijven? En hoe kun je de financiële haalbaarheid van bepaalde acties beoordelen? De studie richt zich op de agri- en foodbusiness waar onder andere innovatie, marketing, logistiek, kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid enorm belangrijk zijn.

  Lees meer over Bedrijfskunde & agrifoodbusiness

 • Droom jij van een beroep waarbij je kunt ondernemen en innoveren in de agrarische sector? Wil jij weten hoe je de gezondheidsstatus op een melkveebedrijf verbetert of een analyse maakt van kengetallen op een veehouderijbedrijf? Combineer dan jouw interesse voor veehouderij met de hbo-studie Dier- en veehouderij. Voordat je het weet kun je aan de slag als adviseur diergezondheid of veevoedingsspecialist.

  Lees meer over Dier- en veehouderij

 • Jij houdt je graag bezig met technische ontwikkelingen in de agrarische sector. Daarnaast wil jij deze technische kennis ook toegankelijk maken voor anderen, binnen en buiten de sector. Na het afronden van de studie Agrotechniek kun je alle kanten op; van leraar Groen op het vmbo of docent loonwerk op het mbo tot journalist bij een vakblad of productspecialist bij een importeur van landbouwmachines.

  Lees meer over Docent en kennismanager Agrotechniek

 • Welke voeding is volgens onderzoeken het beste voor varkens? Hoe haal je op verantwoorde manier financieel voordeel uit het houden van koeien? En hoe leer je mensen daarover? Met deze opleiding word jij de schakel tussen kennis en doelgroep, bijvoorbeeld als docent Veehouderij op het mbo, als leraar Groen op het vmbo of als adviseur bij een veevoederorganisatie.

  Lees meer over Docent en kennismanager Veehouderij

 • Van nieuwe plantveredelingstechnieken tot natuurbescherming; er gebeurt veel in de tuin- en akkerbouw-sector. Wil jij een belangrijke rol in deze dynamische sector spelen, bijvoorbeeld als docent Tuin-, Land- en Akkerbouw op het mbo, leraar Groen op het vmbo, journalist bij een vakblad kwaliteitsmanager bij een groente- en fruitveiling? Dan is deze studie iets voor jou.

  Lees meer over Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw

 • Wil jij graag internationaal aan de slag en heb je interesse in de voedselsector? Ben je geïnteresseerd in bedrijfskunde, export, logistiek en marketing? Dan is de Engelstalige hbo-studie International Food Business iets voor jou. Je krijgt de unieke kans om een studie op twee continenten (ook in Canada) te volgen en twee bachelor diploma’s te behalen! Met dit diploma kan je straks bijvoorbeeld aan het werk als sales manager bij een internationaal bedrijf in de voedselsector.

  Lees meer over International Food Business

 • Ben je op zoek naar een internationale hbo-studie, wil je graag een jaar in de Verenigde Staten studeren en heb je passie voor de ontwikkeling van voedselproducten en het hele voedselverwerkende proces? Wil je dit combineren met een bedrijfskundige studie? Dan is onze nieuwe studie International Food Operations Management een goede keuze. 

  Lees meer over International Food Operations Management

 • Zie jij jouw toekomst in de tuin of akkerbouwsector? Wil je alles leren over thema’s als: teelt, gewasbescherming, bodem, bemesting, precisielandbouw en veredeling? Wil je andere ondernemers adviseren hoe ze een optimaal rendement kunnen behalen of wil je weten hoe je op de beste manier je product kunt vermarkten? Kies dan voor de hbo-studie Tuinbouw en akkerbouw! De sector zit te springen om deze goed opgeleide ondernemende hbo’ers van morgen.

  Lees meer over Tuinbouw en akkerbouw

 • Heb jij interesse in de varkens- en pluimveesector? Zie jij jezelf in de toekomst als een bedrijfsopvolger of adviseur met verstand van veevoeding, stalsystemen, fokkerij of economie? Dan past de hbo-studie Varkens- en pluimveehouderij goed bij jou! Wie weet draag jij als jonge en innovatieve ondernemer straks bij aan een duurzame oplossing voor de wereldvoedselvoorziening.

  Lees meer over Varkens- en pluimveehouderij

Associate degree

 • Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of hogerop komen? Is ondernemen in de dier- en veehouderijsector jouw passie en wil je meer leren over agrarisch ondernemen? Wil of kun jij geen 4 jarige hbo-opleiding volgen? Dan is de tweejarige voltijdstudie Agrarisch ondernemerschap Dier- en veehouderij een goede keuze.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Dier-en veehouderij

 • Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of hogerop komen? Is ondernemen in de tuin- of akkerbouwsector jouw passie en wil je meer leren over agrarisch ondernemen? Wil of kun jij geen 4 jarige hbo-studie volgen? Dan is de tweejarige voltijdstudie Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en akkerbouw een goede keuze voor jou.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en akkerbouw

 • Ben jij die creatieve ondernemer die ze in het bedrijfsleven zoeken? Wil je weten hoe je een bedrijf runt, met personeel en cijfers omgaat en bedrijven tot verandering aanzet? Kies dan voor deze 2-jarige hbo-studie Bedrijfskunde & agrifoodbusiness.

  Lees meer over Bedrijfskunde & agrifoodbusiness

kippen in pluimveestal aeres farms aeres hogeschool dronten
student tuinbouw met jong boompje buiten aeres hogeschool dronten
studenten en docent veehouderij in stal met koeien aeres farms aeres hogeschool dronten
Docent ondernemer akkerbouw in kas met tomaten Aeres Hogeschool
studenten met big in stal aeres farms aeres hogsechool dronten