Introductie

De studie

Ben jij de paraveterinair die op de werkvloer steeds vaker op zoek is naar uitdaging? Trek je steeds meer managementtaken naar je toe? Dan is de deeltijdstudie Veterinair Praktijkmanager wat voor jou. Een studie binnen de opleiding Dier- en Veehouderij waarin je alles leert over het managen van de dierenartsenpraktijk. Je leert onder andere over marketing en je denkt na over optimale communicatie, zowel binnen de praktijk als naar de klant toe. Je kijkt naar de marktontwikkelingen binnen en buiten onze sector en zet deze kennis in voor de ontwikkeling van jouw praktijk.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Werkervaring

  Je wordt toegelaten tot deze deeltijdstudie als je minimaal twee jaar werkervaring hebt in de veterinaire dierenartspraktijk (mbo+ niveau) na je afgeronde opleiding op mbo-niveau 4. Het is belangrijk dat je beschikt over de gevraagde werkervaring. Stages rekenen we niet als werkervaring. Ook moet je werkzaam zijn in een veterinaire dierenartspraktijk om je opdrachten uit te voeren.

 • Heb je vragen over de toelating?

  Neem dan contact op met studieleider Karen Turkesteen via k.turkesteen@aeres.nl

Kenmerken
Praktische vragen

Hoe zit het met...

 • Studiebelasting

  De studie betreft 1 lesdag per 2 weken op de dinsdagen. De studiebelasting is ongeveer 20 uur per week.

 • Inschrijven

  Inschrijven voor een deeltijdstudie gaat via Studielink. Via deze link word je doorgestuurd naar de betreffende Studielinkpagina waar je met jouw DigiD kunt inloggen. Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen vanuit Studielink, vragen we via een aanmeldformulier een aantal aanvullende gegevens, zoals kopie diploma, cijferlijst en werkervaring (cv). Om in september te kunnen starten, dient de gehele inschrijfprocedure vóór 31 augustus te zijn doorlopen.

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten Aeres Hogeschool Dronten
Pet monitor Aeres Hogeschool Dronten
Deeltijd studeren bij Aeres Hogeschool Dronten
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Het eerste jaar draait om het verbreden van jouw kennis van de veterinaire sector, de relevante marktpartijen en de ontwikkelingen in de markt. Daarnaast vergroot je jouw kennis van PR, communicatie en voeding, wat belangrijke onderwerpen zijn binnen de praktijk.

Jaar 2

Het tweede studiejaar ga je aan de slag met het verder ontwikkelen van je leidinggevende kwaliteiten. Ook bekijk je bestaande processen in jouw praktijk en ga je die optimaliseren. Daarnaast schrijf je een marketingplan en een jaarplan voor jouw eigen veterinaire praktijk.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Na de studie ben je in staat om als praktijkmanager in de veterinaire sector aan de slag te gaan. Je kunt een team van paraveterinairen en dierenartsen aansturen, motiveren en begeleiden om met elkaar samen te werken en gestelde doelen in de praktijk te behalen.

Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Neem contact op met Karen Turkesteen (studieleider)