Heb je de opleiding Paraveterinair dierenartsassistent afgerond en wil je graag doorstuderen omdat je meer kunt dan alleen asssisteren? Zit regelen en organiseren in je bloed en ben je op zoek naar een korte vervolgstudie op hbo-niveau? Dan is de tweejarige Associate degree Veterinair Praktijkmanager iets voor jou!

Waarom kies je voor deze studie?

• Je volgt een korte voltijdstudie op hbo-niveau
  • Je leert meer dan alleen ondersteunen in een dierenartspraktijk
  • Je groeit door en ontwikkelt managementvaardigheden
Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Praktijkgericht
  • Dronten
  • Voltijd

Inhoud van de studie

Tijdens de tweejarige Associate degree Veterinair Praktijkmanager leer je alles over het managen van een veterinaire praktijk. Je leert de sector kennen, verdiept je in de marketing, denkt na over optimale communicatie binnen de praktijk en naar de buitenwereld toe. Bovendien leer je alles over kwaliteitszorgsystemen en ga je op zoek naar de ondernemer in jezelf.

Bekijk de studievoorlichting

Docent Sandra Haven en student Annick Dijk vertellen wat de studie inhoudt. Waarom je voor een tweejarige studie kiest. En wat je na het behalen van je diploma kunt gaan doen.

Toelating

Mbo-diploma

• Niveau 4 Paraveterinair

Opbouw

Het eerste jaar draait om oriëntatie op de veterinaire sector en je vergroot jouw kennis op marketinggebied binnen een dierenartspraktijk. Vanaf het tweede halfjaar in het eerste jaar en in het hele tweede jaar loop je een deel van de week stage als manager in een dierenartspraktijk. Daarnaast volg je modules die zijn gekoppeld aan je stage. Op die manier kun je wat leert, direct uitvoeren in de praktijk. Je sluit de studie af met een eigen onderzoek.

In welke beroepen kun je zoal aan de slag?

• Veterinair Praktijkmanager
  • Manager binnen het mkb, gericht op de veterinaire sector

Na de Associate degree Veterinair Praktijkmanager kun je doorstromen naar het derde jaar van de voltijd hbo-studie Diergezondheid & management. Je studeert dan nog twee jaar en behaalt een bachelordiploma.

Interesse?

• Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van jouw studiekeuze, bieden we verschillende voorlichtingsactiviteiten aan. Bekijk ze hier.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Dronten? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.