Associate degree voltijd opleiding Hippische bedrijfskunde Aeres Hogeschool Dronten

Hippische Bedrijfskunde

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (34866)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Dronten
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Wil jij straks je beroep combineren met je passie voor paarden? Dan is de studie Hippische Bedrijfskunde iets voor jou! Deze studie leidt je op tot een volledig bedrijfskundige, gespecialiseerd in de paardenwereld. De paardensector groeit en professionaliseert, waardoor er een steeds grotere behoefte is aan adviseurs met verstand van de hippische sector. In de studie leer je over management, marketing en beleidsvorming binnen de paardensport. Bovendien doe je veel praktijkervaring op door middel van stages, zodat je direct kunt toepassen wat je hebt geleerd. Een eigen paard is voor deze studie niet verplicht.
Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Heb je vragen over de instroomeisen?

  Neem dan contact op met instroomcoördinator Dirk de Groot via 088- 020 5796 of d.de.groot@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

 Je maakt kennis met de paardensector en gaat hier een eigen visie over vormen. In jaar 1 volg je de hippische modules 'Hippische Sector Oriëntatie' en 'Ondernemersplan en Consultancy'. Ook leer je hoe je bedrijfsprocessen in een hippische onderneming kunt analyseren. Daarnaast loop je 12 weken, 2 dagen per week stage. Kom je van het mbo, dan volg je na je stage het hbo-doorstroompakket.

Jaar 2

Je gaat je verder verdiepen in de bedrijfskunde met modules als Marketing- en communicatiestrategie, Financiële informatievoorziening en Management. Daarnaast krijg je de module Hippische Ondernemer & Bedrijf. In semester 2 ga je op binnenland- en buitenlandstage. Na het tweede jaar kun je ervoor kiezen om eventueel de internationale (Engelstalige) variant International Equine Business Management te volgen.

Jaar 3

In jaar 3 komen de modules Hippische Beleid in de Sector en Hippische Innovatie en Event Management aan de orde. Ook leer je meer over Strategie en economie, hoe je leiding kunt geven aan projecten en evenementen en hoe je beleid op de paardensector kunt formuleren.

Jaar 4

In je afstudeerjaar volg je twee minoren. Je rondt je opleiding af met je afstudeerstage en je afstudeeropdracht (aan onze eigen hogeschool of bij een andere hbo-instelling).

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Het mooie aan de hbo-studie Hippische Bedrijfskunde is dat je verschillende paardenvakken volgt en inzicht krijgt in ondernemerschap. Of je nu Marketingmedewerker bij een paardenverzekering, adviseur bij een bank of zelfstandig (hippisch) ondernemer wordt, het kan allemaal. En als je toch niet binnen de paardensector aan de slag wilt, is de studie breed genoeg om jouw droombaan ergens anders te vinden.

 • Beroepen

  In deze beroepen komen onze afgestudeerden onder meer terecht:

  • Adviseur Accountmanager bij een bank (specialisatie paardenhouderij)
  • Beleidsmedewerker bij gemeente of provincie
  • Evenementenmanager
  • Verzekeringsexpert