Wil jij bijdragen aan de professionalisering van de huisdierensector? Dan is deze studie wat voor jou! Tijdens de studie leer je meer over voeding, welzijn, gedrag en ethiek van huisdieren, maar ook over bedrijfskundige aspecten. Wie weet ben jij straks degene die als bedrijfsleider bij een dierenarts aan de slag gaat of ontwikkel jij nieuwe producten!

Waarom kies je voor deze studie?

• Combineer dierverzorging, diergezondheid en management
  • Er is vraag naar adviseurs met verstand van huisdieren en de sector
  • Werken voor huisdieren om het welzijn te optimaliseren
Talent voor groei
  • 4-jarige bacheloropleiding
  • Praktijkgericht
  • Dronten
  • Voltijd
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

Als jij je wilt professionaliseren binnen de huisdierensector, dan is de hbo-studie Diergezondheid & management voor jou een goede keuze. Bedrijven en instellingen zijn op zoek naar mensen die alles weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding, welzijn en gezondheid. Deze studie is geschikt voor jou als je creatief en flexibel bent, een passie voor dieren hebt en als je wilt bijdragen aan het gezond houden van huisdieren.

Wist je dat Diergezondheid & management de enige hbo-studie in Nederland is die zich 100% richt op de huisdierensector? Alle modules die je als student volgt, zijn toegepast op de huisdierensector. Tijdens stages en opdrachten kun je met échte ondernemers meedenken en innovatieve ideeën aandragen die de sector verder helpen. Zo ben je goed voorbereid op het werken in deze enerverende branche.

Toelating

Havo met profiel

• Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij (met scheikunde)

Vwo met profiel

• Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij (met scheikunde)

Mbo-diploma

• Niveau 4

Opbouw

Het eerste jaar is het propedeusejaar, je volgt in dit jaar een brede studie zodat je in contact komt met de sector. In het tweede en derde jaar volg je in totaal acht modules. In het laatste jaar kies je met twee minoren je eigen profilering. Je sluit de studie af met een afstudeerstage en een afstudeeropdracht. In dit laatste jaar werk je toe naar het beroep dat je wilt gaan uitoefenen.

Toekomst

Kies voor het beroep dat het beste bij jou past! Tijdens de studie Diergezondheid & management kom je erachter wat jij het liefst wilt doen. Wie weet ben jij straks manager bij een dierenartspraktijk of je ontwikkelt nieuwe producten voor honden en katten. De toekomst ligt in jouw handen.

In welke beroepen kun je zoal aan de slag?

• Productontwikkelaar (bijvoorbeeld petfood en petcare)
  • Manager dierenartspraktijk
  • Bedrijfsleider dierenasiel
  • Beleidsmedewerker Ministerie van Economische Zaken
  • Toezichthouder dierwelzijn bij Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Interesse?

• Ontmoet onze studenten en docenten. Bezoek een open dag of loop een dag mee met een student.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Dronten? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.