Diergezondheid en management Aeres Hogeschool Dronten

Jij wilt een dierenstudie doen op hbo-niveau, want dieren zijn jouw passie en kunnen jou eindeloos boeien. Ook economie en ondernemerschap in combinatie met dieren vind je interessant. Of het nu gaat over melkkoeien, honden, paarden, bijen of bevers. Een dier is een dier en daar wil jij alles over weten én je werk van maken. Jij gaat straks het gesprek aan met de maatschappij over dierenwelzijn, gezondheid en goede voeding om met en van elkaar te leren. Hieronder vallen de studies:

Bachelor

 • Wil je alles leren over zelfstandig ondernemen, het belang van innovatie en goed vakmanschap in de veehouderij sector? Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten? Kies dan voor deze studie. We leren je niet alleen wat zelfstandig ondernemen inhoudt, maar je ervaart ook het belang van innovatie en je leert hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op dier- en veehouderijgebied.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Dier- en Veehouderij

 • Droom jij van een beroep waarbij je kunt ondernemen en innoveren in de agrarische sector? Wil jij weten hoe je de gezondheidsstatus op een melkveebedrijf verbetert of een analyse maakt van kengetallen op een veehouderijbedrijf? Combineer dan jouw interesse voor veehouderij met de hbo-studie Dier- en veehouderij. Voordat je het weet kun je aan de slag als adviseur diergezondheid of veevoedingsspecialist.

  Lees meer over Dier- en veehouderij

 • Wil jij bijdragen aan de professionalisering van de huisdierensector? Dan is deze studie wat voor jou! Tijdens de studie leer je meer over voeding, welzijn, gedrag en ethiek van huisdieren, maar ook bedrijfskundige aspecten. Wie weet ben jij straks degene die als bedrijfsleider bij de dierenarts aan de slag gaat of word jij die ontwikkelaar van nieuwe producten.

  Lees meer over Diergezondheid & management

 • Je hebt een passie voor paarden en deelt jouw kennis graag met anderen. In deze studie verdiep je je helemaal in de paardensector en in wat paarden voor mensen kunnen betekenen. Wil je later aan het werk als bijvoorbeeld docent paardensport/-houderij op het mbo, leraar Groen op het vmbo, journalist bij een magazine als Bit of trainer in de paardensport? Dan is dit dé studie voor jou. 

  Lees meer over Docent en kennismanager Paardensector

 • Dieren fascineren je. En mensen ook! In deze studie verdiep je je in de wereld van zoogdieren, vogels, vissen en reptielen en in de relatie tussen mens en dier. Kortom, je bouwt een stevige basis om jouw kennis te kunnen delen, bijvoorbeeld als leraar Groen op het vmbo, docent Dier op het mbo, educatief medewerker in een dierenpark of adviseur diervoeding.

  Lees meer over Docent en kennismanager Recreatie- en Gezelschapsdieren

 • Welke voeding is volgens onderzoeken het beste voor varkens? Hoe haal je op verantwoorde manier financieel voordeel uit het houden van koeien? En hoe leer je mensen daarover? Met deze opleiding word jij de schakel tussen kennis en doelgroep, bijvoorbeeld als docent Veehouderij op het mbo, als leraar Groen op het vmbo of als adviseur bij een veevoederorganisatie.

  Lees meer over Docent en kennismanager Veehouderij

 • Heb je een passie voor paarden en wil je hier in de toekomst je beroep van maken? Droom je van een eigen paardenbedrijf? Combineer dan deze paardenstudie met bedrijfskunde door voor de hbo-studie Hippische bedrijfskunde te kiezen. Voordat je het weet loop jij tussen andere professionals en organiseer je een groot paardenevenement of ben je accountmanager bij een bank met specialisatie in de paardensector.

  Lees meer over Hippische bedrijfskunde

 • Wil jij alles weten over dieren, planten en de natuur? Kies dan voor de hbo-studie Toegepaste biologie. Voor behoud van de leefbaarheid en de snel toenemende wereldbevolking is het belangrijk om goed na te denken over hoe we omgaan met natuurlijke en door ons gecreëerde ecosystemen in de wereld. Na deze studie weet jij alles over de natuur en kun je bedrijven en overheden adviseren over geologie en landschappen.

  Lees meer over Toegepaste biologie

 • Heb jij interesse in de varkens- en pluimveesector? Zie jij jezelf in de toekomst als een bedrijfsopvolger of adviseur met verstand van veevoeding, stalsystemen, fokkerij of economie? Dan past de hbo-studie Varkens- en pluimveehouderij goed bij jou! Wie weet draag jij als jonge en innovatieve ondernemer straks bij aan een duurzame oplossing voor de wereldvoedselvoorziening.

  Lees meer over Varkens- en pluimveehouderij

Associate degree

 • Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of hogerop komen? Is ondernemen in de dier- en veehouderijsector jouw passie en wil je meer leren over agrarisch ondernemen? Wil of kun jij geen 4 jarige hbo-opleiding volgen? Dan is de tweejarige voltijdstudie Agrarisch ondernemerschap Dier- en veehouderij een goede keuze.

  Lees meer over Agrarisch ondernemerschap Dier-en veehouderij

 • Paarden zijn jouw passie en je zou er heel graag je beroep van willen maken. Word jij die medewerker bij een hippische evenement of wil je juist een eigen hippische onderneming starten? Kies dan voor de tweejarige Associate degree Hippische bedrijfskunde. In deze bedrijfskundige opleiding ligt de focus op de hippische sector.

  Lees meer over de Ad Hippische Bedrijfskunde

 • Ben je afgestudeerd Paraveterinair dierenartsassistent en heb je meer in je mars dan ondersteunen? Zit regelen en organiseren je in het bloed? Dan is de studie Veterinair praktijkmanager iets voor jou! Binnen de studie leer je alles wat je moet weten voor het managen van een veterinaire praktijk. In het studieprogramma worden diverse thema’s gericht op management toegespitst op de veterinaire sector.

  Lees meer over Veterinair praktijkmanager

Student met paard Aeres Hogeschool Dronten
student in wei met koeien aeres farms aeres hogeschool dronten
Axelotl dier Aeres Hogeschool Almere
Student met slang dier Aeres Hogeschool Almere
Cover B VT Docent Recreatie en Gezelschapsdieren