Studeren in Wageningen

Duurzaam leren en ontwikkelen

Wageningen is de educatieve faculteit van Aeres Hogeschool. In al onze opleidingen staat Duurzaam leren en ontwikkelen centraal. Wij bieden bachelors, Associate degrees en een master.

Bachelors

De bacheloropleidingen van Aeres Hogeschool Wageningen leiden je op tot docent in het beroepsonderwijs of kennismanager in het bedrijfsleven. Bacheloropleidingen hebben een studieduur van vier jaar. Wil je een bachelor in deeltijd volgen, dan is relevante werkervaring vaak een eis voor toelating. Dit zijn onze bachelors:

Docent en kennismanager Groene sector

Hoofdbeeld_Recreatie en Gezelschapsdieren

In deze bachelor kun je kiezen uit 9 groene studierichtingen, in voltijd en deeltijd. Als docent groene sector geef je les over onderwerpen als natuur, planten, dieren of voeding. Je leert leerlingen over het telen en verwerken voedsel, het aanleggen van tuinen of het verzorgen van dieren.

Docent en kennismanager Consumptieve techniek

B_Docent_Consumptieve_Techniek_dt

Deze bachelor wordt aangeboden in voltijd en deeltijd. Als docent Consumptieve techniek geef je les over de gastvrijheidsindustrie: horeca, bakkerij en recreatie. Je leert leerlingen bijvoorbeeld over koken en bakken, serveren of activiteiten organiseren.

Docent en kennismanager Dienstverlening en producten

DenP_Vormgeven2

De bachelor tweedegraads lerarenopleiding Docent en kennismanager Dienstverlening en producten (D&P) leidt tot een directe bevoegdheid voor het vmbo-profiel D&P. Aeres Hogeschool Wageningen biedt als eerste en enige hogeschool deze deeltijdopleiding met formele NVAO-accreditatie aan.

Associate degrees

Onze Associate degree-opleidingen leiden je op tot praktijkopleider in het beroepsonderwijs of bedrijfsleven, of als professional in het bloemenvak. Associate degree-opleidingen hebben een studieduur van twee jaar. Wil je een Associate degree in deeltijd volgen, dan is relevante werkervaring vaak een eis voor toelating. Dit zijn onze Associate degrees:

Praktijkopleider Groene sector

Ad_Praktijkopleider_Groene_Sector_dt

Met een diploma van de Associate degree Groene sector wordt je praktijkopleider in het beroepsonderwijs of bedrijfsleven.

Praktijkopleider Consumptief

Ad_Praktijkopleider_Consumptieve_Techniek_dt_2

Met een diploma van de Associate degree Consumptieve techniek wordt je praktijkopleider in het beroepsonderwijs of bedrijfsleven.

Bloemsierkunst

Ad_Bloemsierkunst_vt

Met een diploma van de Associate degree Bloemsierkunst ben jij een toekomstbestendige en vakkundige bloemist!

Master

Een masteropleiding bij Aeres Hogeschool Wageningen duurt twee jaar in deeltijd. Wil je een master in deeltijd volgen, dan is relevante werkervaring een eis voor toelating. Dit is onze master:

Leren en Innoveren

M_Leren_Innoveren_dt

De master Leren en Innoveren leidt je op tot een onderzoekende innovator van leren, of een docent met een plus. De deeltijdmaster Leren en Innoveren wordt al jaren op rij benoemd tot Topopleiding door de keuzegids Masters.