Associate degree deeltijd opleiding Horeca bakkerij en recreatie Aeres Hogeschool Wageningen

Educatief professional beroepsonderwijs Horeca Bakkerij en Recreatie

CROHO: Educatief Professional Beroepsonderwijs (80167)
?
Ik zoek
Deeltijdopleiding
Niveau opleiding
Associate degree
Locatie
Wageningen
Duur
2 jaar
Introductie

De studie

Heb je passie voor horeca (koken, bakken, gastheerschap) en eventmanagement, wil je aan de slag in het beroepsonderwijs, maar twijfel je of je een vierjarige hbo-docentopleiding wil volgen? Met de tweejarige associate degree Horeca, Bakkerij en Recreatie leer je studenten te coachen begeleid je ze in hun eigen ontwikkeling en vaardigheden op deze onderwerpen. Zo lever jij een belangrijke bijdrage aan het opleiden van een nieuwe generaties koks, patissiers, traiteurs, bakkers en eventmanagers.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

Kenmerken
Praktische vragen

Hoe zit het met...

 • Vrijstellingen

  Of je in aanmerking komt voor vrijstellingen hangt samen met je opgedane kennis- en werkervaring. Na beoordeling van jouw cv én het studiekeuzegesprek ontvang je meer informatie over jouw situatie. Voor vragen over vrijstellingen kun je contact opnemen met Bureau Opleidingsadvies & Toelating

 • Verkorte trajecten

  Soms kun je op basis van je vooropleiding in een verkort traject instromen. Dit geldt wanneer je instroomt met een eerder behaald hao-diploma (hoger agrarisch onderwijs), een pabo-diploma of een andere eerder behaalde lerarenopleiding. Kom je in aanmerking voor een verkort traject van maximaal 2 jaar, dan kun je, onder voorwaarden, ervoor kiezen om deze bevoegdheid te halen via het traject Zij-instroom in Beroep.

  • Kijk hier voor meer informatie over Zij-instroom in Beroep. 
  • Kijk hier voor meer informatie over het verkorte traject voor studenten die een diploma in het hogere agrarisch onderwijs hebben behaald. 
  • Kijk hier voor meer informatie over het verkorte traject voor studenten die een lerarenopleiding hebben afgerond.
 • Jouw rol in het onderwijs

  Of je nu als fulltime docent, instructeur, of als innovator van het onderwijs aan de slag wil gaan: je kunt jouw rol in het onderwijs zelf vormgeven. Op deze pagina vertellen we je meer over welke mogelijkheden je hebt. Zo maak je de beste keus voor jouw toekomst.

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Ad DT Praktijkopleider Cosumptieve Techniek
Consumptieve techniek twee koks in keuken salade
Consumptieve Techniek Bakkerij instructeur
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

In het eerste jaar krijg je vooral basisvakken op het gebied van food, horeca, bakkerij en recreatie, zoals:

 • Voedingsleer
 • Hygiëne
 • Voedingsmiddelenchemie/-technologie

Daarnaast leer je hoe mensen leren én hoe je informatie op een duidelijke en creatieve manier met anderen deelt.

Jaar 2

In deze fase van de studie ligt de nadruk op verdieping van vakinhoud en in begeleidings- en coachingsvaardigheden. Je kunt je dit jaar ook specialiseren. Je sluit af met een assessment in jouw vakgebied. De nadruk binnen de opleiding ligt op de praktijk en op zelfstandig studeren. Je volgt één dag in de week onderwijs in Wageningen. Daarnaast werk je minimaal drie dagen per week in een bedrijf dat aansluit bij de opleiding. Dit kan ook de organisatie zijn waar je al werkzaam bent.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Als je de opleiding hebt afgerond kun je aan de slag als:

  • Onderwijsondersteuner in het beroepsonderwijs: je traint en begeleidt groepen leerlingen zelfstandig, onder de verantwoordelijkheid van docenten
  • Bedrijfsopleider
  • Instructeur
  • Trainer
  • Leermeester
 • Doorstuderen

  Ook kun je doorstromen naar de bacheloropleiding Docent en kennismanager Horeca Bakkerij en Recreatie. Hiermee behaal je (in een kort programma) je tweedegraads onderwijsbevoegdheid, waarmee je les mag geven in het beroepsonderwijs (incl. het praktijkonderwijs).

Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Bureau Opleidingsadvies en Toelating