Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Jij wil je baan als docent graag verbreden door ook in de groene sector les te gaan geven. Met deze opleiding krijg je vooral kennis aangereikt over deze groene sector. De groene wereld is continu in verandering, en hoe zorg je er nou voor dat je de nieuwe generatie jongeren voldoende kunt inspireren?
Met dit verkorte traject leer je in anderhalf jaar alle groene vakkennis die je nodig hebt om als docent in deze sector aan de slag te gaan.
Of je in aanmerking komt voor vrijstellingen hangt samen met je opgedane kennis- en werkervaring. Na beoordeling van jouw cv én het studiekeuzegesprek ontvang je meer informatie over jouw situatie.
Voor vragen over vrijstellingen kun je contact opnemen met Bureau Opleidingsadvies & Toelating
Afhankelijk van je kennis, vooropleiding en werkervaring zijn er verschillende routes waarmee je docent Groen kunt worden. Wil je lesgeven in het Profiel Groen, maar weet je niet zeker welk traject voor jou geschikt is? Op deze pagina helpen we je het juiste traject te kiezen!
Of je nu als fulltime docent, instructeur, of als innovator van het onderwijs aan de slag wil gaan: je kunt jouw rol in het onderwijs zelf vormgeven. Op deze pagina vertellen we je meer over welke mogelijkheden je hebt. Zo maak je de beste keus voor jouw toekomst.
Om de studie soepel te doorlopen helpt het:
Wil je deze kennis onder begeleiding op niveau brengen, dan kan je je aanmelden voor de zomercursus biologie en/of scheikunde. Maar je kunt ook individueel aan de slag, met behulp van lesboeken die in het voortgezet onderwijs worden gebruikt.
Tijdens de studie verdiep je jezelf onder andere in:
De lessen tijdens de opleiding draaien om het opdoen van ’groene’ kennis, vakvaardigheden met aandacht voor vakdidactiek. Daarnaast bestaat een belangrijk onderdeel van de opleiding uit ervaring opdoen in de praktijk van de groene sector, in de vorm van stages.
Je koppelt je stage aan de groene sector: je loopt bijvoorbeeld stage bij productiebedrijven, groene organisaties en in de groene dienstverlening. De keten en de regio staan centraal. Terugkerende thema’s tijdens deze stage zijn:
Als je dit verkorte traject hebt afgerond ontvang het getuigschrift ‘Educatie en kennismanagement groene sector’. Je hebt dan een tweedegraads bevoegdheid. Als afgestudeerde ben je: