Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Heb je passie voor horeca (koken, bakken, gastheerschap) of eventmanagement en zie jij jezelf wel voor de klas staan? Dan is de studie Docent en kennismanager Horeca Bakkerij en Recreatie iets voor jou. Met dit hbo-diploma op zak ben je tweedegraads bevoegd en geef je les in het (v)mbo in alles wat te maken heeft met de gastvrijheidsindustrie. Je duikt in de wereld van koken, bakken, gastheerschap en eventmanagement. Zo leid jij nieuwe generaties koks, patissiers, traiteurs, bakkers en eventmanagers op.
In de eerste fase van je opleiding leer je de theorie en de praktijk op het gebied van food, horeca, bakkerij en recreatie. Je volgt vakken als voedingsleer en hygiëne, voedingsmiddelenchemie/-technologie en leert over trends en ontwikkelingen in de branche en de rol van voeding in de samenleving. Daarnaast leer je hoe mensen leren én hoe je informatie op een duidelijke en creatieve manier met anderen deelt. Je volgt daarvoor vakken als pedagogiek, didactiek en presenteren.
In de hoofdfase van de studie krijg je meer verdieping in het vak. Je volgt ontwikkelingen en trends in de branche en verdiept je verder in chemische processen in de keuken en bakkerij. Je verdiept je daarnaast in het begeleiden van leerlingen en groepen.
In de laatste fase werk je aan een zelfgekozen eindopdracht. Je gaat dan een educatief product ontwikkelen voor het beroepsonderwijs en/of het bedrijfsleven.
Na de opleiding ben je bevoegd om les te geven op het gebied van food, horeca, bakkerij of recreatie in het vmbo, mbo en hbo. Ook kun je aan de slag in het bedrijfsleven of bij de overheid. Voorbeeldberoepen zijn:
Ben je ondernemend en droom je over een eigen bedrijf? Ook dat kan natuurlijk met deze praktijkgerichte opleiding.