Bachelor voltijd opleiding European Food Business Aeres Hogeschool Almere

European Food Business

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (34866)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Almere
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Heb jij een passie voor voedsel? En wil jij daar je toekomst van maken? Als jij ondernemend bent en nieuwsgierig naar lokale kansen dan is de Engelstalige studie European Food Business iets voor jou. Je leert hier alles over de (regionale) voedselproductie, het ontdekken van nieuwe markten en hoe je communiceert met consumenten. Een jaar van je studie doe je in Frankrijk en Italië voor het bredere perspectief. Na je studie ga je als professional aan de slag als productontwikkelaar, marketingmanager of zelfstandig ondernemer.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Heb je vragen over de instroomeisen?

  Neem dan contact op met onze International Office door een mail te sturen naar international.uas@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Je doet de basiskennis op van bedrijfsbeheer en de daarbij horende vaardigheden. Ook maak je kennis met innovatieve bedrijven die voedsel met een verhaal produceren en op de markt zetten.

In semester 1 krijg je een introductie in Europese Food Business en een introductie in business management. In semester 2 ga je aan de slag met de waarde in de voedselketen, online marketing en communicatiestrategie.

Jaar 2

Na het onderzoek op het gebied van handel en logistiek vertrek je richting Frankrijk. Hier leer je over de ontwikkeling van regionale producten en de rol die bodem en klimaat spelen op voedselkwaliteit en smaak.

In semester 1 kijk je naar levensmiddelhandel & logistiek, marketingonderzoek en planning. In het tweede semester ga je in Frankrijk aan de slag met concept, ontwikkeling en kwaliteit van regionale voedselproducten, productiemethodes en management van regionaal voedsel.

Jaar 3

In dit jaar ben je zowel in Frankrijk als in Italië. Je gaat aan de slag met management (HRM, leiderschap, de financiële kant en marketing), voedselbehoud, prijzen, politiek en onderzoeksmethodes. Ook ga je 3 maanden op stage, bij een bedrijf in een land naar keuze

Het eerste semester studeer je in Italië. Hier leer je over verschillende productietechnologieën, levensmiddelenrecht en certificering. Nadat je deze kennis hebt opgedaan keer je terug naar Nederland. Het tweede semester start je jouw eigen studentenbedrijf en ga je stage lopen!

Jaar 4

Je gaat dit jaar afstuderen! Je hebt ontdekt gedurende de eerdere jaren waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen.

Het is nu de taak om verdiepende of verbredende minoren te kiezen. Je kiest twee minoren om jezelf te specialiseren. En daarna doe je een bedrijfsopdracht en een afstudeeropdracht. Ook deze mag je doen, waar je wilt ter wereld. Je schrijft je scriptie en gaat stagelopen. Ga je liever aan de slag met je eigen bedrijf? Ook dat kan!

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Met deze studie kun je veel verschillende kanten op. Afhankelijk van het profiel dat je kiest, ben je straks expert op het gebied van het ontwikkelen en vermarkten van duurzaam voedsel. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als:

  • Productontwikkelaar
  • Logistiek manager
  • Marketingmanager
 • Ondernemen

  Ben je ondernemend en droom je over een eigen bedrijf? Ook dat kan natuurlijk met deze praktijkgerichte opleiding. Denk daarbij aan de volgende kansen:

  • Zelfstandig ondernemer
 • Ervaring  student

  "De studie bevat geen ‘droge stof’. Ik kan de bedrijfskundige theorie concreet maken met voorbeelden en projecten uit de voedselsector."

  Suzan Vellekoop, Student European Food Business

Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Sintija (studieleider)