Wil je je verdiepen in bedrijfskunde, de herkomst en productie van voedsel en ben je nieuwsgierig waarom consumenten voor bepaalde producten kiezen? Kies dan voor de Engelstalige hbo-studie European Food Business. Je leert alles over nieuwe markten aanboren (regionaal voedsel, glutenvrij, biologisch), lokaal geproduceerd voedsel, verpakkingen en pr & communicatie. Tijdens deze unieke internationale hbo-studie studeer je twee semesters in Italië en Frankrijk!

Waarom kies je voor deze studie?

• Volledig Engelstalige studie met diverse nationaliteiten
  • Combineer bedrijfskundige kennis en passie voor voedsel met een verhaal
  • Studie voor ondernemende studenten
  • Perfecte aansluiting op Europese arbeidsmarkt
  • Studeren in Italië en Frankrijk
Talent voor groei
  • Studeren in Frankrijk & Italië
  • Studeren in het Engels
  • Praktijkgericht
  • 4-jarige bacheloropleiding
  • Voltijd
  • Almere
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

Consumenten hebben steeds meer behoefte aan informatie over voedsel. Mensen kiezen vaker voor bewust eten en producenten spelen hierop in. Met de hbo-studie European Food Business kun jij je hier op voorbereiden. Je leert alles over de totstandkoming van voedsel, het ontdekken van nieuwe markten en hoe je communiceert met consumenten. Kortom: je bent straks van alle markten thuis!

In het eerste semester van deze studie ga je een week op studietour naar Italië. Je maakt hier kennis met verschillende vormen van regionale voedselproductie en distributie. Hier zie je hoe authentieke voedselproducten worden gemaakt, proef je de smaak en ervaar je zelf waarom consumenten voor deze producten kiezen.

Toelating

Havo met profiel

• Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij (met wiskunde)

Vwo met profiel

• Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek
  • Economie en Maatschappij
  • Cultuur en Maatschappij

Mbo-diploma

• Niveau 4
  • Hbo-doorstroompakket met wiskunde, bedrijfsadministratie, Nederlands en Engels

Opbouw

In het eerste jaar doe je basiskennis en -vaardigheden op in de bedrijfskunde. Daarnaast maak je kennis met innovatieve voedselbedrijven met een verhaal. In het tweede en derde jaar volg je verschillende modules en loop je stage. In het laatste jaar bieden we in samenwerking met de Youth Food Movement een uniek programma om een eigen bedrijf op te zetten. Dit programma is gericht op duurzaam voedsel, voedsel met een verhaal en met een korte keten van grond tot mond.

Toekomst

Na je studie kun je een nieuw product ontwikkelen en vermarkten. Je weet alles over wetgeving in Europa en aan welke eisen producten moeten voldoen. Bovendien heb je kennis van duurzaamheid en voedselontwikkeling. Je kunt onder andere aan de slag als:

• Productontwikkelaar
  • Logistiek manager
  • Marketing manager
  • Zelfstandig ondernemer

Interesse?

• Ontmoet onze studenten en docenten. Bezoek een open dag of loop een dag mee met een student.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Almere? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.