Deeltijd Master duaal Gezond gedrag en leefomgeving Aeres hogeschool Almere

Gezond Gedrag en Leefomgeving

CROHO: Gezond Gedrag en Leefomgeving (45295)
?
Ik zoek
Deeltijdopleiding
Niveau opleiding
Master
Locatie
Almere
Duur
2 jaar
Introductie

De studie

Voel jij je betrokken bij het welbevinden van de hele samenleving? Wil jij bijdragen aan het terugdringen van gezondheidsverschillen en andere uitdagingen op het gebied van gezondheid? Dan is de master Gezond Gedrag en Leefomgeving echt iets voor jou! Vanuit een integrale benadering leer je gezond gedrag te bevorderen in de complexiteit van de dagelijkse praktijk. Je eigen expertise integreer je met aangereikte theorieën, principes en concepten uit de biologie, psychologie, sociologie en de leefomgeving. Na je studie krijg je de titel Master of Science (Msc) toegekend.


De eerstvolgende startdatum voor deze master is februari 2025.
Inschrijven kan t/m januari 2025. 

Gerrie stoffer, student master gezond gedrag en leefomgeving, staat lachend aan de balustrade.
Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

Kenmerken
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Algemeen

Het hele programma is ingedeeld in vier thematische semesters. Elk semester bestaat uit drie leerlijnen (kennis, vaardigheden en meesterschap) die gezamenlijk bijdragen aan het behalen van de leerresultaten (eindkwalificaties). Daarnaast werk je aan meesterproef, oftewel de casus die je meeneemt uit je eigen werkomgeving.

De gemiddelde studiebelasting is 20 uur per week, waarvan gemiddeld 1 fysieke lesdag op vrijdag.

Jaar 1

In het eerste jaar volg je twee modules: de mens in relatie tot gezondheid en de invloed van de omgeving op de gezondheid van de mens. 
 

Jaar 2

In jaar 2 volg je de module over het bevorderen van gezond leven, waarbij je kijkt naar interventies (verandering) in de leefomgeving. Je ontwikkelt creatieve en flexibele interventies, die direct toepasbaar zijn en ook duurzaam zijn op de lange termijn. 

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Afgestudeerd? Nu heb je een door de Nederlandse staat erkende Master of Applied Science!

  De deeltijdopleiding is een sector overstijgende post-experience master voor werkende professionals, die zich willen bijscholen of omscholen. Je expertise kun je inzetten  bij organisaties die bezig zijn met het bevorderen van gezond leven, zoals onderwijs (scholen), overheid (sectoren: GGD’s, ruimtelijke ordening, sociale domein), zorg & welzijn. Zie jezelf in een rol als:

  • Adviseur gezonde leefomgeving 
  • Gedragsexpert  
  • Transdisciplinair onderzoeker 
 • Student aan het woord

  "Veel onderzoeken naar leefstijl concluderen dat het belangrijk is in te zetten op de fysieke en sociale leefomgeving. Maar interventies doen er daarna weinig mee. De master Gezond Gedrag en Leefomgeving richt zich hier op."

  Vincent Busch, GGD Amsterdam

  "In relatie tot het werkveld is dit een kansrijke opleiding. Ik denk ook dat dit een plus is op het hbo aanbod die voor dit onderwerp aandacht hebben. Gezondheid is een belangrijk thema en dat wordt en niet minder op. Dus ook de aandacht voor gezond gedrag neemt toe. En dat betekent ook dat daar meer werk is in dat domein en dat kan op verschillende manieren vormgegeven worden."

  Remco Hoekman, Mulier Instituut

Enthousiast?