Docent en kennismanager Tuin en Landschap

Wageningen
4 jaar

Heb je werkervaring in de tuinsector of hou je je beroepsmatig bezig met de inrichting van het landschap? Ben je toe aan een volgende uitdaging? Met de studierichting Docent en kennismanager Tuin en Landschap leer je vakkennis delen met anderen. Je combineert jouw vakkennis en ervaring met nieuwe kennis op inhoudelijk en didactisch vlak. Dit biedt je verbreding, verdieping én de mogelijkheid om toekomstige professionals op te leiden.

Waarom kies je voor deze studie?

• Je behaalt twee titels: bachelor én tweedegraads bevoegd docent
  • Veel keuzemogelijkheden
  • Theorie gekoppeld aan jouw praktijk
Talent voor groei
  • Tweedegraads bevoegdheid
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • Minimaal 1 stagedag per week
  • Groene vakkennis op hbo-niveau
  • Pedagogiek en didactiek
  • Ook in voltijd
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

De algemene basis binnen de opleiding bestaat uit vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, organiseren en samenwerken, praktische instructies geven en leerlingen begeleiden. Tijdens de studierichting Tuin en landbouw leer je onder andere over:

• Vormgeving van tuinen en ecologisch groenbeheer
  • Plantenkennis
  • Geschiedenis van tuinarchitectuur
  • Onderhouden van groen
  • Pedagogiek, didactiek en communicatievaardigheden

Toelating

Je bent toelaatbaar voor de deeltijd bachelorstudie Docent en kennismanager groene sector met een mbo-diploma (niveau 4) in de groene sector én drie jaar werkervaring in de groene sector na je opleiding.

Opbouw

De studie is een combinatie van theorielessen aangevuld met zelfstudie en leren in de praktijk. Per week volg je zes lesuren op locatie in Wageningen. De totale studielast is ongeveer 20 uur per week. Opdrachten voer je grotendeels uit in de praktijk.

Toekomst

Na afronding van de studie ontvang je een bachelortitel. Bovendien kun je als docent in het groene onderwijs aan de slag in het vmbo, mbo en hbo. Veel deeltijdstudenten werken al in de groene sector en kiezen voor deze opleiding om deze bevoegdheid te behalen. Naast het onderwijs kun je ook terecht in het bedrijfsleven of bij de overheid. Lees meer over de tweedegraads bevoegdheid.

Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

• Docent Tuin & Landschap
  • Voorlichter landschapsinrichting
  • Redacteur bij een vakblad
  • Adviseur bij een gemeente, projectontwikkelaar of waterschap

Interesse?

• Maak kennis met onze studies, studenten en docenten, bijvoorbeeld op een open dag.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.