Cover B DT Docent Groene Sector

Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw

Wageningen
4 jaar

Als professional in de Tuin- en Akkerbouw weet je dat de sector voortdurend voor nieuwe uitdagingen staat: het op peil houden van de voedselproductie, aandacht voor voedselkwaliteit, gebruik van energie, pesticiden, ga zo maar door. Meer dan ooit heeft deze sector professionals nodig die hun werk en onderneming voortdurend kunnen vernieuwen. Dat vergt een lerende houding en relevante kennis en ervaring. Wil jij een bijdrage leveren aan zo'n toekomstige generatie professionals in tuin- en akkerbouw, in het onderwijs of het bedrijfsleven? Kies dan voor de opleiding Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw.

Waarom kies je voor deze studie?

• Je behaalt twee titels: bachelor én tweedegraads bevoegd docent
  • Veel keuzemogelijkheden
  • Theorie gekoppeld aan jouw praktijk
Talent voor groei
  • Tweedegraads bevoegdheid
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • Minimaal 1 stagedag per week
  • Groene vakkennis op hbo-niveau
  • Pedagogiek en didactiek
  • Ook in voltijd

Inhoud van de studie

De algemene basis binnen de opleiding bestaat uit vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, organiseren en samenwerken, praktische instructies geven en leerlingen begeleiden. De richting Docent en kennismanager Tuin- en akkerbouw leert je onder andere over:

• Vermeerderingstechnieken en teeltbeïnvloeding
  • Gewaskeuze,- bescherming en plantgezondheid
  • Kwaliteit en logistiek
  • Bedrijfskunde en maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Pedagogiek, didactiek en communicatievaardigheden

Toelating

Je bent toelaatbaar voor de deeltijd bachelorstudie Docent en kennismanager groene sector met een mbo-diploma (niveau 4) in de groene sector én drie jaar werkervaring in de groene sector na je opleiding.

Opbouw

De studie is een combinatie van theorielessen aangevuld met zelfstudie en leren in de praktijk. Per week volg je zes lesuren op locatie in Wageningen. De totale studielast is ongeveer 20 uur per week. Opdrachten voer je grotendeels uit in de praktijk.

Toekomst

Na afronding van de studie ontvang je een bachelortitel. Bovendien kun je als docent in het groene onderwijs aan de slag in het vmbo, mbo en hbo. Veel deeltijdstudenten werken al in de groene sector en kiezen voor deze opleiding om deze bevoegdheid te behalen. Naast het onderwijs kun je ook terecht in het bedrijfsleven of bij de overheid. Lees meer over de tweedegraads bevoegdheid.

Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

• Docent Tuin- en akkerbouw
  • Voorlichter bij een brancheorganisatie
  • Adviseur gewasbescherming
  • Kwaliteitsmanager bloemenveiling

Interesse?

• Maak kennis met onze studies, studenten en docenten, bijvoorbeeld op een open dag.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.