Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw

Wageningen
4 jaar

Heb je werkervaring in de tuin- of akkerbouw en ben je toe aan een volgende uitdaging? De studierichting Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw biedt je de kans om jouw vakkennis te leren delen met anderen. Tijdens de studierichting staat kennisoverdracht centraal. Je leert het vak en de technieken doorgeven aan toekomstige professionals. Dit kan in de vorm van lesgeven in het onderwijs, maar ook via trainingen voor het bedrijfsleven.

Waarom kies je voor deze studie?

• Je behaalt twee titels: bachelor én tweedegraads bevoegd docent
  • Veel keuzemogelijkheden
  • Theorie gekoppeld aan jouw praktijk
Talent voor groei
  • Tweedegraads bevoegdheid
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • Minimaal 1 stagedag per week
  • Groene vakkennis op hbo-niveau
  • Pedagogiek en didactiek
  • Ook in voltijd
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

De algemene basis binnen de opleiding bestaat uit vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, organiseren en samenwerken, praktische instructies geven en leerlingen begeleiden. De richting Docent en kennismanager Tuin- en akkerbouw leert je onder andere over:

• Vermeerderingstechnieken en teeltbeïnvloeding
  • Gewaskeuze,- bescherming en plantgezondheid
  • Kwaliteit en logistiek
  • Bedrijfskunde en maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Pedagogiek, didactiek en communicatievaardigheden

Toelating

Je bent toelaatbaar voor de deeltijd bachelorstudie Docent en kennismanager groene sector met een mbo-diploma (niveau 4) in de groene sector én drie jaar werkervaring in de groene sector na je opleiding.

Opbouw

De studie is een combinatie van theorielessen aangevuld met zelfstudie en leren in de praktijk. Per week volg je zes lesuren op locatie in Wageningen. De totale studielast is ongeveer 20 uur per week. Opdrachten voer je grotendeels uit in de praktijk.

Toekomst

Na de opleiding heb je de titel Bachelor. Je mag met je tweedegraads bevoegdheid lesgeven in het groene onderwijs op vmbo, mbo en hbo. Ook kun je aan de slag bij maatschappelijke en educatieve organisaties én in het bedrijfsleven of bij de overheid. Jij bent expert in je vak en je weet anderen hiervoor enthousiast te maken en kennis op een creatieve manier over te dragen.

Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

• Docent Tuin- en akkerbouw
  • Voorlichter bij een brancheorganisatie
  • Adviseur gewasbescherming
  • Kwaliteitsmanager bloemenveiling

Interesse?

• Maak kennis met onze studies, studenten en docenten, bijvoorbeeld op een open dag.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.