Bachelor voltijd opleiding Docent en kennismanager Tuin en akkerbouw Aeres Hogeschool Wageningen

Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw

CROHO: Docent en Kennismanager Groene Sector (34899)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Wageningen
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Jij wil graag bijdragen aan de ontwikkeling van de sector Tuin- en Akkerbouw. In deze sector gebeurt de laatste jaren veel, energie gebruik, pesticiden maar ook de kwaliteit van de leefomgeving liggen onder een vergrootglas.

Met de studie Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw draag je bij aan de verdere ontwikkeling van deze sector. We leren je onder meer over de gewassen, maar ook kennisdeling en didactische vaardigheden spelen een grote rol in deze opleiding.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Aanvullende toelatingseisen

  Studenten met een vwo-diploma met het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek (inclusief biologie) kunnen vrijstellingen krijgen. Dit wordt bepaald na het studiekeuzegesprek.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten tuinbouw akkerbouw buiten in veld Aeres Hogeschool Dronten
Docent ondernemer akkerbouw in kas met tomaten Aeres Hogeschool
hbo studie Tuinbouw en akkerbouw tuin en akkerbouw Aeres Hogeschool Dronten
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Propedeusefase

Na de schakelperiode (afhankelijk van je vooropleiding) verdiep je je in het vak en de sector. Je leert hoe gewassen groeien, over voedselveiligheid, kwaliteit en logistieke processen. Je leert over economische en organisatorische kanten van het runnen van een bedrijf. Daarnaast begin je met leren lesgeven.

Hoofdfase

In deze fase is er aandacht voor didactiek, pedagogiek, presenteren en communicatie en voor verdieping en vernieuwing in het groene vak.

Afstudeerfase

In de afstudeerfase ga je aan de slag met een aantal inspirerende opdrachten. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld een leertraject, specialiseer je je verder vanuit je vakkennis en doe je een praktijkgericht onderzoek. Daarnaast volg je nog drie andere modules, waarbij je de vrijheid hebt om deze binnen Aeres Hogeschool te volgen, of bij een andere hogeschool of universiteit. 

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Lesgeven

  Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor behaald en je mag nu lesgeven in het groene onderwijs binnen het vmbo, mbo en hbo. Als je je toekomst liever voortzet buiten het onderwijs kun je ook aan de slag bij bijvoorbeeld een maatschappelijke organisatie of het bedrijfsleven.

  • Leraar vmbo binnen het profiel groen
  • Docent mbo tuinbouw, akkerbouw of landbouw
 • Baankansen

  Heb je de ambitie om na het afronden van je studie te gaan ondernemen? Dan kun je met de studie Docent en kennismanager Tuin- en Akkerbouw allerlei kanten op: 

  • Adviseur gewasbescherming
  • Kwaliteitsmanager bij een groente- of fruitveiling
Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Bureau Opleidingsadvies en Toelating