Docent en kennismanager Natuur en Communicatie

Wageningen
4 jaar

Heb je passie voor de natuur, werk je in deze sector en ben je toe aan een volgende uitdaging? Met de studierichting Docent en kennismanager Natuur en Communicatie verbind je mens en natuur met elkaar. Je leert jouw kennis en passie voor het vak over te brengen aan toekomstige professionals in de natuursector.

Waarom kies je voor deze studie?

• Je behaalt twee titels: bachelor én tweedegraads bevoegd docent
  • Veel keuzemogelijkheden
  • Theorie gekoppeld aan jouw praktijk
Talent voor groei
  • Tweedegraads bevoegdheid
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • Minimaal 1 stagedag per week
  • Groene vakkennis op hbo-niveau
  • Pedagogiek en didactiek
  • Ook in voltijd
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

De algemene basis binnen de opleiding bestaat uit vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, organiseren en samenwerken, praktische instructies geven en leerlingen begeleiden. Tijdens de studierichting Natuur en Communicatie leer je onder andere over:

De inzet van communicatie om mensen te informeren over de natuur

• Natuurfilosofie en –psychologie
  • Biologie en ecologie
  • Ecosysteem-beheer en natuurbescherming
  • Didactiek, presentatievaardigheden en andere communicatievaardigheden

Toelating

Je bent toelaatbaar voor de deeltijd bachelorstudie Docent en kennismanager groene sector met een mbo-diploma (niveau 4) in de groene sector én drie jaar werkervaring in de groene sector na je opleiding.

Opbouw

De studie is een combinatie van theorielessen aangevuld met zelfstudie en leren in de praktijk. Per week volg je zes lesuren op locatie in Wageningen. De totale studielast is ongeveer 20 uur per week. Opdrachten voer je grotendeels uit in de praktijk.

Toekomst

Na afronding van de studie ontvang je een bachelortitel. Bovendien kun je als docent in het groene onderwijs aan de slag in het vmbo, mbo en hbo. Veel deeltijdstudenten werken al in de groene sector en kiezen voor deze opleiding om deze bevoegdheid te behalen. Naast het onderwijs kun je ook terecht in het bedrijfsleven of bij de overheid. Lees meer over de tweedegraads bevoegdheid.

Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

• Docent groene vakken
  • Beleidsmedewerker
  • Beheerder van natuur-bezoekerscentrum
  • Adviseur bij natuurorganisatie
  • Educatief medewerker in de natuur

Interesse?

• Maak kennis met onze studies, studenten en docenten, bijvoorbeeld op een open dag.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.