Bachelor voltijd opleiding International Food operations management Aeres Hogeschool Dronten

International Food Operations Management

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (34866)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Dronten
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Ben je op zoek naar een internationale bedrijfskundige hbo-studie en wil je graag een jaar in de Verenigde Staten studeren? Heb je daarnaast een passie voor de ontwikkeling van voedselproducten en het hele voedselverwerkende proces? Dan is International Food Operations Management een goede keuze.

Studenten food voeding in winkel producten Aeres Hogeschool Almere
Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Heb je vragen over de instroomeisen?

  Neem dan contact op met onze International Office door een mail te sturen naar international.uas@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten food
Studenten tuinbouw en akkerbouw uitleg logistiek
Student akkerbouw met plant in kas
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Het eerste jaar leer je meer over de basis van bedrijfskunde, economie, voedingsindustrie, marketing en de voedselvoorzieningsketen. Je krijgt intensieve Engelse training om de taal goed te kunnen schrijven en spreken en een persoonlijke coach.

Jaar 2

Het tweede jaar studeer je in Noord-Amerika jaar. Je studeert een jaar lang in de VS en gaat aan de slag met onderwerpen als voedingswetenschap, voedselproductontwikkeling, zuivel & vleesverwerking, voedingsrecht en voedselkwaliteit management. Aan het eind van het tweede semester loop je een korte stage in de VS.

Jaar 3

Het derde jaar gaat verder in Nederland met vakken als research, marketing, operations management, Europese Unieondernemerschap, human resource management en logistiek. Je rondt het jaar af met een stage van 10 weken ergens in Europa.

Jaar 4

Na bestudering van alle relevante onderwerpen is het mogelijk je te specialiseren in twee minors naar keuze. Je afstudeerstage en scriptieproject maken deel uit van je specialisatie en kunnen eventueel in het buitenland worden gedaan als je nog niet genoeg hebt gehad van reizen!

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Als je droomt van een internationale baan, veel de Engelse taal spreekt of veel mag reizen naar landen waar jouw product verkocht wordt, zit je goed bij de studie International Food Operations Management. Na je studie kun je bijvoorbeeld aan de slag als inkoop- of logistiek manager bij een internationaal bedrijf, binnen of buiten de voedingssector. Of word jij degene die zich bezighoudt met de ontwikkeling van een nieuw product? In welke beroepen kun je zoal aan de slag:

  • Inkoop- en logistiek manager
  • Voedselkwaliteits- en veiligheidsmanager
  • Exportmanager
  • Productontwikkelaar