Studenten food voeding in winkel producten Aeres Hogeschool Almere

International Food Business

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (34866)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Dronten
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Nederland is na Amerika de grootste food-exporteur ter wereld. Wil jij meedenken over hoe we onze lokale en wereldwijde voedselproductie duurzaam kunnen verbeteren? Ooit nagedacht over waar de ingrediënten van jouw pizza vandaan komen? Kies dan voor de Engelstalige studie International Food Business! Net als bij iedere bedrijfskundige studie krijg je alle info over hoe je een bedrijf start en laat groeien. Daarnaast leer je alles over voedsel en de constant veranderende sector, hoe consumenten keuzes maken en hoe je innovatieve producten produceert en in de markt zet. Ook ga je ontzettend veel praktijkervaring op doen met echte bedrijfsopdrachten en stages. En het allerleukste? Jij gaat voor één of twee semesters binnen of buiten Europa studeren en je mag zelf kiezen waar!

Studenten food voeding in winkel producten Aeres Hogeschool Almere
Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Heb je vragen over de instroomeisen?

  Neem dan contact op met onze International Office door een mail te sturen naar international.uas@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Hamburger food Aeres Hogeschool
International food business Aeres Hogeschool
Student food Aeres Hogeschool
International food business Aeres Hogeschool
Paprika's
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1 - Basisjaar

Zoals bij iedere bedrijfskundige opleiding, leer je de basisprincipes van het reilen en zeilen van een bedrijf. Van een innovatieve start up met een verhaal tot een internationaal toonaangevend bedrijf. En hoe zet je een goede (online) marketingcommunicatiestrategie voor jouw product op? Ook maak je kennis met de agri- en foodsector en de hele voedselketen. Wat zijn de trends en ontwikkelingen en waarom stijgen prijzen in de supermarkt? Je krijgt een persoonlijke coach om jou te helpen de professional te worden die je wilt zijn! En je gaat tijdens dit jaar kiezen waar je in het buitenland wilt studeren; Frankrijk & Italië, Canada of Amerika.

Europa (Frankrijk & Italië)

Kies je ervoor om in Europa (Frankrijk en Italië) te gaan studeren, dan zien jouw tweede en derde leerjaar er als volgt uit:

Canada

Kies je ervoor om in Canada te gaan studeren, dan zien jouw tweede en derde leerjaar er als volgt uit:

United States

Kies je ervoor om in de United States of America (USA) te gaan studeren, dan zien jouw tweede en derde leerjaar er als volgt uit:

Jaar 4 - Afstuderen

In het laatste jaar kies je twee minoren om je verder te specialiseren of verbreden, de keuze is aan jou! Je sluit de studie af met een afstudeerstage en een afstudeerwerkstuk. Maar je kunt je vierde jaar ook totaal anders inrichten door mee te doen aan Green Starters. De kans om alvast je eigen bedrijf op te zetten met behulp van zeer ervaren coaches vanuit ons en het bedrijfsleven!

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Wanneer jij onze internationale voltijdstudie succesvol af rond, ben je niet alleen breed inzetbaar, maar heb je enorm veel baankansen; de food sector is hard op zoek naar mensen zoals jij! We eten immers iedere dag. Je kunt denken aan beroepen als:

  • Adviseur logistiek en/of duurzaamheid in de toeleveringsketen
  • Ondernemer en eigenaar van een start-up
  • Procesbeheerder
  • Talentmanager in de voedingsindustrie
  • Specialist in export en handel
  • International salesmanager
  • Inkoop specialist
  • Internationaal marktonderzoeker
  • Expert in voedselveiligheid en kwaliteit
 • Doorstuderen

  Na je studie kun je in één jaar je hbo-master halen! Wij bieden twee verschillende Engelstalige opties:

 • Oud-student vertelt

  Hallo foodie! Het is inmiddels alweer bijna 4 jaar geleden dat ik mijn diploma International Food Business mocht ontvangen, wat gaat de tijd toch snel! Mijn tijd bij IFB voelt niet alleen als een studietijd, maar het was een hele waardevolle periode in mijn leven. De persoonlijke aanpak van lesgeven, de connecties met leraren, de relevante en interessante lessen, het wonen op de campus en natuurlijk ons avontuur in Canada maken dit de opleiding met een gouden randje.

  Vandaag de dag ben ik nog steeds ontzettend blij dat ik 8 jaar geleden de keuze maakte om naar een voorlichting van International Food Business te gaan. Tijdens de voorlichting kwamen onderwerpen zoals: kwaliteitsmanagement, supply chain en marketing aan bod en dit heeft mijn interesse zo gewekt dat ik ervoor koos om de stap richting bedrijfskunde te nemen. Nu, 8 jaar later, kan ik met trots zeggen dat die keuze van toen de beste ooit is geweest.

  Los van mijn professionele netwerk, heb ik tijdens mijn tijd bij IFB ook (internationale) vriendschappen voor het leven opgebouwd. Wat een mooi aspect is aan deze studie is dat je tijdens bedrijfsbezoeken alle onderdelen van o.a. de voedingsmiddelenindustrie gaat bekijken. Hier mag je een kijkje nemen bij agrarische ondernemers, een rondleiding krijgen in de fabriek van voedselverwerkende bedrijven tot aan het bezoeken van bedrijven in de ingrediëntenoplossingen.

  Als ik een tip mag geven aan potentiële studenten, zou ik ze graag willen adviseren om goed na te denken over de toekomst. Wat eten we bijvoorbeeld over 30 jaar? Leven we dan in een soort van cyberspace? Volgens mij niet, een aardappel groeit in onze eigen vruchtbare grond en onze koeien geven verse melk, maar het idee dat je uiteindelijk kunt bijdragen aan alle nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie is natuurlijk ontzettend gaaf! Zo ben ik in mijn huidige baan dagelijks in contact met toonaangevende bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie en de kennis die ik meeneem is voor een groot deel te danken aan mijn opleiding.

  Pam Roesink, alumnus IFB

Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan International Office of app met Amy (student)
app met Amy International food business