Bachelor voltijd opleiding International food business Aeres Hogeschool Dronten

International Food Business

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (34866)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Dronten
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Wil je graag alles weten over de voedselsector in een internationale omgeving? Ben je geïnteresseerd in bedrijfskunde, export, logistiek en marketing? Dan is de hbo-studie International Food Business iets voor jou. Met deze studie krijg je de unieke kans om een studie te volgen op twee continenten (ook in Canada) en twee bachelordiploma’s te behalen. Na je studie kun je bijvoorbeeld aan het werk als salesmanager bij een internationaal bedrijf in de voedselsector of je doet marktonderzoek in verschillende landen.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Heb je vragen over de instroomeisen?

  Neem dan contact op met onze International Office door een mail te sturen naar international.uas@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten campus studentenhuisvesting Aeres Hogeschool Dronten
Studenten food
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Het eerste jaar leer je meer over de basis van bedrijfskunde, economie, voedingsindustrie, marketing en de voedselvoorzieningsketen. Je krijgt intensieve Engelse les om de taal goed te kunnen schrijven en spreken en een persoonlijke coach.

Jaar 2

Het tweede jaar gaat verder met meer diepgaande onderwerpen zoals logistiek, inkoop, marketing management, ondernemerschap en voedselproductontwikkeling. Tijdens het tweede semesterloop je stage in Europa.

Jaar 3

Het derde jaar ga je naar Noord-Amerika. Je studeert een heel jaar in Canada en gaat aan de slag met onderwerpen als financiën en kwaliteitsmanagement, leiderschap en HR, bedrijfsplanning en geavanceerd ondernemerschap. Na het tweede semesterloop je stage in Noord-Amerika.

Jaar 4

Na bestudering van alle relevante onderwerpen is het mogelijk om je te specialiseren in twee minors naar keuze. Je laatste stage en afstudeerproject maken deel uit van je specialisatie en kunnen eventueel in het buitenland worden gedaan als je nog niet genoeg hebt van reizen!

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Als je droomt van een internationale baan, veel de Engelse taal spreekt of veel mag reizen naar landen waar jouw product verkocht wordt, zit je goed bij de studie International Food Business. Na je studie kun je bijvoorbeeld aan de slag als salesmanager of onderzoeker bij een internationaal bedrijf, in of buiten de voedingssector. Of jij wordt degene die zich bezighoudt met voedselveiligheid of logistiek. In welke beroepen kun je zoal aan de slag?

  • Internationaal marktonderzoeker
  • Logistiek manager
  • Process controller
  • Kwaliteitsmanager
  • Exportmanager