Nieuwbouw Almere gebouw

Nieuw pand Aeres Hogeschool Almere

Groene Long

Aeres Hogeschool Almere gaat verhuizen! Vanaf schooljaar 2021/2022 zullen onze lessen en activiteiten op de nieuwe locatie in Almere plaatsvinden. In juni 2020 is de bouw gestart van een prachtig nieuw pand dat nu al de bijnaam ‘Groene Long’ draagt. Door het open ontwerp en de integratie van groen in en om het gebouw wordt het een gezonde en inspirerende leeromgeving voor onze studenten. Letterlijk de groenste hogeschool van Nederland!

Bekijk de sfeerimpressie van het nieuwe gebouw:

 
De Groene Long komt op het terrein waar in 2022 de Floriade plaatsvindt. Ons nieuwe hogeschoolgebouw is onderdeel van de campus in samenwerking met Flevo Campus, een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. Niet alleen voor studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomt. Samen laten wij de stad leven.

Nieuws

 • Op dinsdag 7 juli is de feestelijke aftrap van de bouw van het nieuwe hogeschoolgebouw van Aeres Hogeschool Almere geweest. Samen met studenten heeft wethouder Roelie Bosch het bouwbord onthuld. Dit officiële startsein werd met een select gezelschap van medewerkers van Aeres, studenten, (bouw)partners en andere betrokkenen gevierd. Ook wethouder Jan Hoek en gedeputeerde Jan-Nico Appelman waren bij de onthulling aanwezig.

  Lees verder

 • De bouw van het nieuwe pand van Aeres Hogeschool Almere start in juni 2020. Het gebouw komt op de Flevo Campus, een prominente plek op het Floriadeterrein in Almere. Vanaf schooljaar 2021/2022 biedt het daar een gezonde en inspirerende leer- en werkomgeving voor studenten en medewerkers. Nu al draagt het gebouw de bijnaam ‘Groene long’ vanwege het open ontwerp waarin groen, gezondheid en duurzaamheid centraal staan. Bij de realisatie zal veel innovatieve technologie worden toegepast, waardoor het gebouw een voorbeeldfunctie krijgt.

  Lees verder

 • De nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere wordt een toonaangevend gebouw op het gebied van klimaatadaptatie (groen), duurzaamheid (warmte, energie, materialen), circulariteit en gezondheid. Dankzij een bijdrage uit het programma Almere 2.0 kunnen extra maatregelen hiervoor gerealiseerd worden. Lees verder
 • In augustus is het definitief ontwerp voor de nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere gepresenteerd. BDG architecten heeft samen met medewerkers en studenten een groen en duurzaam gebouw ontworpen om trots op te zijn. Het nieuwe schoolgebouw, de ‘Groene Long’, komt bij de ingang van de wereldtentoonstelling Floriade en springt met dit letterlijk groene ontwerp dan ook meteen in het oog. Momenteel wordt gewerkt aan de details en de technische toepassingen van het ontwerp.

  Lees verder.

“Ik ben nu al zó trots op ons nieuwe gebouw. Het wordt letterlijk van maaiveld tot dak een groen landschap. En het mooiste is dat we het in samenspraak met onze eigen medewerkers en studenten ontworpen hebben.”

Wil Bekkering, directeur Aeres Hogeschool Almere

Wil Bekkering

Contact

 • Bij vragen over de nieuwbouw van onze hogeschool kun je terecht bij Bjorn Brink via b.brink@aeres.nl.
 • Meer informatie over (studeren bij) Aeres Hogeschool Almere vind je op onze website.
 • Voor meer informatie en vragen over de Floriade 2022 kun je terecht op de website van de Floriade.