circular awards winnaar nieuwbouw

Nieuw pand Aeres Hogeschool Almere

Groene Long

Aeres Hogeschool Almere is verhuisd! Vanaf schooljaar 2021/2022 worden onze lessen en activiteiten op de nieuwe locatie in Almere gegeven. In juni 2020 is de bouw gestart van een prachtig nieuw pand dat direct al de bijnaam ‘Groene Long’ kreeg. Door het open ontwerp en de integratie van groen in en om het gebouw is het een gezonde en inspirerende leeromgeving voor onze studenten. Letterlijk de groenste hogeschool van Nederland!

Bekijk de sfeerimpressie van het nieuwe gebouw:

 
De Groene Long bevindt zich op het terrein waar in 2022 de Floriade plaatsvindt. Ons nieuwe hogeschoolgebouw is onderdeel van de campus in samenwerking met Flevo Campus, een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. Niet alleen voor studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomt. Samen laten wij de stad leven.

Nieuwbouw updates

 • Aeres Hogeschool Almere heeft de Circular Awards 2022 in de categorie Public gewonnen! Reden van deze award is het nieuwe duurzame schoolgebouw op het Floriadeterrein. De awards werden uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 7 februari. Het online aanwezige publiek heeft de hogeschool als winnaar verkozen. Een waardevolle bekroning van hét schoolvoorbeeld van het circulaire gebouw van de toekomst. Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.

 • Aeres Hogeschool Almere is uitgekozen als finalist voor de Circular Awards 2022! Eerder werd al bekend dat de hogeschool genomineerd was, maar is nu door een vakjury uitgekozen als één van de drie finalisten. De reden van de finaleplek is het duurzame nieuwe schoolgebouw op het Floriadeterrein. Op 7 februari 2022, tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie, wordt door het online aanwezige publiek een winnaar gekozen.

  Lees hier het volledige nieuwsbericht

 • Er lopen nog geen studenten in het nieuwe schoolgebouw, maar binnenkort zal dit veranderen. Vanaf september worden alle lessen van Aeres Hogeschool Almere in het prachtige groene gebouw gegeven. Vandaag is het moment aangebroken dat de bouwvakkers hun spullen pakken, het pand is klaar!

  Bekijk het volledige nieuwsbericht

 • Onze studenten Nena & Desiree hebben weer een kijkje genomen op de bouw. In deze tweede vlog nemen ze je mee in een rondleiding door het nieuwe pand van onze hogeschool.

  Bekijk de vlog

 • Op het nieuwe dak van de groenste hogeschool van Nederland ging de vlag in top. Directeur Wil Bekkering markeerde zo samen met twee studenten het feit dat de nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere het hoogste punt heeft bereikt, het zogenoemde Pannenbier.

  Lees verder

 • Onze studenten Nena & Desiree nemen je voor het eerst mee in een vlog. Ze geven je een uniek kijkje op de bouw, de unieke plek waar onze toekomstige hogeschool komt. 

  Bekijk de vlog

 • Lector Groene en Vitale Stad Dinand Ekkel is nauw betrokken bij de bouw. Hij houdt zich onder meer bezig met natuurinclusief bouwen. Bij Omroep Flevoland vertelde hij hierover.

  Bekijk hier het radio-item

 • Op dinsdag 7 juli is de feestelijke aftrap van de bouw van het nieuwe hogeschoolgebouw van Aeres Hogeschool Almere geweest. Samen met studenten heeft wethouder Roelie Bosch het bouwbord onthuld. Dit officiële startsein werd met een select gezelschap van medewerkers van Aeres, studenten, (bouw)partners en andere betrokkenen gevierd. Ook wethouder Jan Hoek en gedeputeerde Jan-Nico Appelman waren bij de onthulling aanwezig.

  Lees verder

 • De bouw van het nieuwe pand van Aeres Hogeschool Almere start in juni 2020. Het gebouw komt op de Flevo Campus, een prominente plek op het Floriadeterrein in Almere. Vanaf schooljaar 2021/2022 biedt het daar een gezonde en inspirerende leer- en werkomgeving voor studenten en medewerkers. Nu al draagt het gebouw de bijnaam ‘Groene long’ vanwege het open ontwerp waarin groen, gezondheid en duurzaamheid centraal staan. Bij de realisatie zal veel innovatieve technologie worden toegepast, waardoor het gebouw een voorbeeldfunctie krijgt.

  Lees verder

 • De nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere wordt een toonaangevend gebouw op het gebied van klimaatadaptatie (groen), duurzaamheid (warmte, energie, materialen), circulariteit en gezondheid. Dankzij een bijdrage uit het programma Almere 2.0 kunnen extra maatregelen hiervoor gerealiseerd worden.

  Lees verder

 • In augustus is het definitief ontwerp voor de nieuwbouw van Aeres Hogeschool Almere gepresenteerd. BDG architecten heeft samen met medewerkers en studenten een groen en duurzaam gebouw ontworpen om trots op te zijn. Het nieuwe schoolgebouw, de ‘Groene Long’, komt bij de ingang van de wereldtentoonstelling Floriade en springt met dit letterlijk groene ontwerp dan ook meteen in het oog. Momenteel wordt gewerkt aan de details en de technische toepassingen van het ontwerp.

  Lees verder

“Ik ben nu al zó trots op ons nieuwe gebouw. Het wordt letterlijk van maaiveld tot dak een groen landschap. En het mooiste is dat we het in samenspraak met onze eigen medewerkers en studenten ontworpen hebben.”

Wil Bekkering, directeur Aeres Hogeschool Almere

Wil Bekkering

Veelgestelde vragen

 • Ja. De routebeschrijving en contactgegevens vind je op deze pagina.
 • In september 2021 zijn we met al onze onderwijsactiviteiten gestart in het nieuwe gebouw.
 • Ons nieuwe gebouw staat weliswaar op het Floriadeterrein, maar staat in principe los van Floriade 2022. Tijdens Floriade 2022 dient ons gebouw wel als ontvangstgebouw voor belangrijke gasten van het evenement. Uiteraard zorgen we ervoor dat onze onderwijsactiviteiten daar niet onder lijden. Ten tijde van de Floriade is een kwart het gebouw verhuurd aan de Floriade BV welke gebruikt wordt voor de ontvangst van belangrijke gasten.
 • Nee, ons nieuwe gebouw staat los van Floriade 2022, maar zal tijdens het evenement dienstdoen als ontvangstgebouw voor belangrijke gasten van het evenement. Floriade 2022 is een evenement en duurt ongeveer zes maanden. Na de tentoonstelling blijft het Floriadeterrein bestaan als de nieuwste groene woonwijk van Almere.
 • Ja, dat is mogelijk, bijvoorbeeld in het centrum van Almere.
  Meer informatie daarover vind je hier.


Contact

 • Ons adres is: Arboretum West 98, 1325 WB Almere. Wil je ons bezoeken met de auto? Vul dan dit adres in op de navigatie: Archerpad 8, 1324 ZZ Almere. Je parkeert op het parkeerterrein tegenover View. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen. Voor informatie over reizen met OV, zie hierboven bij veelgestelde vragen.
 • Meer informatie over (studeren bij) Aeres Hogeschool Almere vind je op onze website.
 • Voor meer informatie en vragen over de Floriade 2022 kun je terecht op de website van de Floriade.