Heb jij een passie voor de agrotechnieksector en volg je de ontwikkelingen rondom precisielandbouw, robotisering, GPS en data op de voet? Wil je agrotechniek combineren met bedrijfskunde? Dan is de studie Agrotechniek & Management echt iets voor jou. Tijdens deze bedrijfskundige studie is 50% tijd ingeruimd voor onderwijs in de agrotechniek. Na het afronden van deze studie heb je een brede basis in de bedrijfskunde en kun je technische innovaties bedenken en beoordelen of ze financieel en commercieel haalbaar zijn.
Agrotechniek & Management
- Ik zoek
- Voltijdopleiding
- Niveau opleiding
- Bachelor
- Locatie
- Dronten
- Duur
- 4 jaar
Zo word je toegelaten
Havo met profiel
Vwo met profiel
Mbo-diploma
-
Heb je vragen over de instroomeisen?
Neem dan contact op met instroomcoördinator Dirk de Groot via 088- 020 5796 of d.de.groot@aeres.nl.
Dit leer je tijdens je studie
Jaar 1
Je maakt kennis met bedrijfskunde en agrotechniek. In het eerste semester krijg je een inleiding in bodemkunde, veehouderij en plantenteelt. Op technisch gebied maak je kennis met precisielandbouw en aandrijf-, meet- en besturingstechniek. De inleiding bedrijfskunde gaat over commercieel management en supply chain management (o.a. logistiek). In het tweede semester schrijf je een ondernemingsplan voor een consultancybureau. Ook ga je twee dagen per week stagelopen bij een mechanisatiebedrijf.
Jaar 2
Je ontdekt hoe data van waarde kunnen worden gemaakt binnen de precisielandbouw. Je leert een taakkaart maken voor een bewerking op het veld. Moderne machines om de taken uit te voeren bevatten geavanceerde aandrijf- en besturingstechniek. Je ontwikkelt zelf een concrete besturing. Daarnaast leer je wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf. De onderneming moet functioneren als een "geoliede machine". Ook de commerciële aspecten van de onderneming komen weer aan de orde.
Jaar 3
Het eerste semester is ingeruimd voor stage in binnen- én buitenland. Door je onder te dompelen in de bedrijfscultuur en in de cultuur van een ander land leer je veel over je eigen interesses en competenties. Daarna ga je je voorbereiden op het afstudeerjaar door onderzoek uit te voeren binnen de zogeheten signatuurroute (naar keuze Supply Chain management, commercieel of financieel). Op technisch gebied leer je meer over robotica in het innovatielab en leer je ‘oplossingvrij’ ontwerpen.
Jaar 4
In je afstudeerjaar volg je twee minoren naar keuze. Je rondt je studie af met je afstudeerstage en je afstudeeropdracht.
Wat je kunt na je studie
-
Brede inzetbaarheid
Jij bent straks breed inzetbaar. Door een gedegen bedrijfskundige basis en de focus op praktijkgerichte vakken kun je zelfs buiten de agrotechniek sector prima een baan vinden. Tijdens de studie is er veel aandacht voor je competentie-ontwikkeling. Dat maakt onder andere dat het niet moeilijk is om ook in het internationale werkveld succesvol te zijn.
-
Vaak gekozen beroepen
- Productspecialist bij een importeur/fabrikant
- Commerciële functie bij een mechanisatiebedrijf
- Technisch instructeur
- Leidinggevende functie bij een loonbedrijf
- Bedrijfsadviseur bij een bank
- Aftersales manager bij een importeur
- Onderzoeker in de groene sector
- Adviseur voor (agrarische) bedrijven bij een bank
- Productspecialist
- Zelfstandig ondernemer