Studenten met een robot auto in de klas agrotechniek en engineering

Agrotechniek & Engineering

CROHO: Tuinbouw en Akkerbouw (34868)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Dronten
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Ben jij geïnteresseerd in de agrotechniek- en de akkerbouwsector? Hebben robotisering, GPS en datamanagement voor jou geen geheimen en wil jij je hier verder in ontwikkelen? Kies dan voor de nieuwe bachelor studie Agrotechniek & Engineering. Tijdens deze studie ga je vanaf het eerste leerjaar aan de slag met vakken als werktuigbouwkunde, mechatronica, robotica en automatisering. Dit combineer je met kennis over bodem, gewassen en meer. Je ontwerpt innovatieve en duurzame oplossingen voor de productie van voedsel. Hoe kunnen ondernemers met inzet van mechanische onkruidbestrijding een zo goed en rendabel mogelijk gewas telen? Daar onderzoek jij de mogelijkheden voor; de sector wacht op jou!

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

  • Heb je vragen over de instroomeisen?

    Neem dan contact op met instroomcoördinator Dirk de Groot via 088- 020 5796 of d.de.groot@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Agrotechniek Aeres Hogeschool Dronten
Studenten agrotechniek met trekker
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

In het eerste leerjaar ga je ontdekken wat er speelt in de primaire en secundaire sector. Je leert hoe de sectoren in elkaar zitten en hoe ze met elkaar samenwerken. In de eerste periode leggen we de theoretische basis voor engineering. Daarna ga je aan de slag met de thema’s bodem, grondbewerking en bemesting. Je ontdekt hoe er op deze gebieden ontwerpkeuzes worden gemaakt. Het jaar wordt afgesloten met een project. Je gaat bijvoorbeeld een technische oplossing voor mechanische onkruidbestrijding ontwerpen, produceren en demonstreren voor een ondernemer in de open teelten.

Jaar 2

In leerjaar 2 leer je van alles over aandrijftechnieken, producthandeling, transport, bewaartechnieken/sortering en automatisering. Je gaat diverse aandrijfsystemen in oogstmachines ver- en herkennen. Bovendien maak je kennis met elektrische systemen en sensoren en welke rol deze spelen bij het automatiseren van oogstprocessen. Aan bod komen onder andere verschillende (aandrijf)technieken, pneumatiek, hydrauliek, stromingsleer, robotica, elektrotechniek, dynamica en het lezen van schema’s en tekeningen. Met de opgedane kennis ga je bestaande processen of producten verbeteren of ontwerpen. Dit doe je door het proces projectmatig, in een groepje, te realiseren en te testen.

Jaar 3

In leerjaar drie ga je stage lopen bij een internationaal opererend bedrijf in de agrotechniek. Door je onder te dompelen in de bedrijfscultuur ontdek je niet alleen meer over je eigen interesses en vaardigheden, maar krijg je ook waardevolle inzichten in de wereld van agrotechniek. Bovendien bieden we je de mogelijkheid om je verder te verdiepen of te verbreden in dit vakgebied door het volgen van minoren naar keuze.

Jaar 4

Het vierde leerjaar van de studie staat in het teken van robotica en automatisering binnen de agrotechniek. Je specialiseert jezelf en je rondt de studie af met een afstudeerstage en afstudeeropdracht.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

  • Agrotechnici

    Bijdragen aan de transitie in de sector door bijvoorbeeld technische/technologische ‘innovaties’ ten behoeve van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, klimaat, landbouw en voedselproductie.

    Jij bent straks als agrotechnisch ontwerper breed inzetbaar. Je hebt een technische basis en veel kennis opgedaan van de groene sector. Tijdens de studie is er ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit draagt er onder andere aan bij dat je ook in het internationale werkveld succesvol kunt zijn.

  • Beroepsmogelijkheden

    Vaak gekozen beroepen zijn:

    • Agrotechnisch ontwerper
    • Mechatronica Engineer
    • Engineer productontwikkeling
    • Leidinggevende functie bij een fabrikant