Studenten agrotechniek Aeres Hogeschool Dronten

‘‘Als je veel interesse hebt in landbouwtechniek en je wilt dit combineren met een bedrijfskundige studie, dan is dit een hele mooie studie. Je krijg veel les van docenten die uit het bedrijfsleven komen en veel praktijkervaring hebben waar ze gedurende de lessen over vertellen. Tijdens de studie leer je meer over gps, data en sensoren. Zo leerden we in het tweede studiejaar meer over NIR-sensoren. Hoe kun je deze het beste inzetten om mestgehalten te bepalen, maar ook wat het nut is sensoren om gewasopbrengsten te meten. Tijdens een practicum konden we diverse NIR-sensoren testen en ontdekken wat de diverse mogelijkheden zijn. Erg leerzaam!

Tijdens de bedrijfskundige modules leer je over kwaliteits- en logistiekmanagment, maar ook hoe je een bedrijf en producten commercieel kunt positioneren. Daarnaast leer je de bedrijfskundige processen in een mechanisatiebedrijf of bij een importeur beter begrijpen. Zo verdiep je je onder meer in financiën, supply chain technologie, kwaliteit en logistiek.

“Een mooie combinatie van agrotechniek en bedrijfskunde.”

Henri Klein Teeselink, tweedejaars student Agrotechniek en Management

henri klein teeselink student

Mijn eerste stage tijdens deze opleiding heb ik gelopen bij een landbouwmechanisatiebedrijf. Het digitaliseren van het magazijn en de voorraad was een van mijn opdrachten. Het afleveren en demonstreren van nieuwe machines aan klanten was ook een van mijn taken. In het derde jaar gaat iedereen op buitenlandstage. Deze stage heb ik gedaan bij een loonbedrijf in Canada. Veel studenten van dezelfde opleiding vertelden mooie verhalen over wat ze hier hadden meegemaakt hebben. Hierdoor leek het mij ook leuk naar Canada te gaan. Hier heb ik veel meegereden tijdens het hakselen, maar ben ik ook veel bezig geweest met het balen persen en heb ik veel werk in de werkplaats gedaan.

Na mijn studie kan ik bijvoorbeeld aan het werk als productspecialist voor een fabrikant. Dit spreekt mij vooral aan doordat je kan meedenken over het product, maar ook omdat je met de klant opzoek kunt naar een oplossing voor het probleem waar deze tegenaan loopt.’’

Henri Klein Teeselink, tweedejaars student Agrotechniek en Management