Topopleiding 2023 Aeres Hogeschool Dronten

Vijf topopleidingen bij Aeres Hogeschool

Date

De bacheloropleiding Dienstverlening en Producten van de faculteit Wageningen kreeg het predicaat Topopleiding volgens Keuzegids hbo 2023. Een mooie opsteker voor deze nieuwe beroepsgerichte lerarenopleiding die gericht is op actueel en duurzaam vmbo en mbo-onderwijs. Ook de agrarische studies van de faculteit in Dronten doen het uitstekend. De bacheloropleidingen Tuinbouw & Akkerbouw (voor het vierde jaar op rij) en Dier- en Veehouderij, de Associate degrees (Ad) Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness en Dier- en Veehouderij kregen eveneens het predicaat topleiding. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde cijfers van Keuzegids hbo 2023.

Er zijn veel maatschappelijke ontwikkelingen en transities die elkaar in steeds sneller tempo opvolgen. De omschakeling naar andere vormen van het gebruik van onze natuur en leefruimten, de veranderingen in het voedselsysteem en de gevolgen van klimatologische veranderingen voor ons welzijn, zijn voorbeelden van ontwikkelingen. Hoe moeten onze studenten zich voorbereiden op hun rol in deze ingrijpende veranderingen? Dat is een mooie taak van Aeres Hogeschool die met docenten, onderzoekers en met het werkveld studenten opleidt om hun rol te nemen in deze veranderende wereld. Elk jaar weer verwelkomt Aeres Hogeschool een grote groep studenten die kiezen voor een toekomstgerichte groene studie of beroepsgerichte lerarenopleiding. De studenten die onze studies volgen zijn tevreden over hun opleiding, zo blijkt uit de cijfers van de Keuzegids hbo 2023.

Faculteit Wageningen in de prijzen

De faculteit van Aeres Hogeschool in Wageningen valt met de bacheloropleiding Dienstverlening en Producten in de prijzen. Studenten zijn zeer tevreden over de docenten, voorbereiding op de loopbaan en de sfeer. Deze studenten geven les in het vmbo in het profiel Dienstverlening en Producten of op het mbo in een van de specialisaties zoals bijvoorbeeld marketing, sales, events en multimedia design. Ze integreren nieuwe technologieën in het onderwijs en verbinden dit aan leren voor duurzame ontwikkeling.

"Aeres Hogeschool leidt studenten op tot wereldburgers die kunnen omgaan met de veranderingen en ontwikkelingen in het vakgebied en in de maatschappij. Dit zijn de Groene veranderaars die het verschil moeten maken"

Freek Rebel, Instellingsdirecteur Aeres Hogeschool

Freek Rebel

Vierde jaar op rij

De bachelor en Associate degree opleiding Dier- en Veehouderij (waaronder ook de studies Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij, Varkens- en Pluimveehouderij en Diergezondheid & Management vallen) scoren goed in de ranking. Studenten waarderen niet alleen de inhoud en de docenten, maar ook de voorbereiding op hun loopbaan en de sfeer. Ook de bachelor opleiding Tuinbouw & Akkerbouw (waaronder ook de studie Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw & Akkerbouw valt) scoort goed op vakinhoud, docenten en sfeer. Voor het vierde jaar op rij krijgt de opleiding het predicaat topopleiding. De Associate degree Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness is eveneens zeer gewaardeerd, met name over de sfeer zijn de studenten zeer te spreken.

Freek Rebel, instellingsdirecteur Aeres Hogeschool: ,,Aeres Hogeschool leidt studenten op tot wereldburgers die kunnen omgaan met de veranderingen en ontwikkelingen in het vakgebied en in de maatschappij. Dit zijn de Groene veranderaars die het verschil moeten maken. De opleidingen die aandacht besteden aan duurzame ontwikkelingen worden hierom gewaardeerd. Persoonlijke aandacht van onze docenten, waarop ik ontzettend trots ben, maken onze opleidingen tot gewilde (top) opleidingen.’’

Bekijk de opleidingen hier: