Associate degree Ad voltijd studie Agrarisch ondernemerschap Dier en veehouderij Aeres Hogeschool Dronten

Agrarisch ondernemerschap Dier-en veehouderij

Faculteit
Dronten
Associate degree
2 jaar

Wil jij het bedrijf van je ouders overnemen of hogerop komen? Is ondernemen in de dier- en veehouderijsector jouw passie en wil je meer leren over agrarisch ondernemen? Dan is de tweejarige voltijdstudie Ad Agrarisch ondernemerschap een goede keuze. Tijdens de opleiding leer je hoe je een professionele bedrijfsvoering realiseert op het gebied van dier- en veehouderij.

Waarom kies je voor deze studie?

• Je wilt jezelf ontwikkelen op het vlak van ondernemerschap
  • Je wilt alles leren over het reilen en zeilen van een dier- en veehouderbedrijf
  • Je wilt tijdens je studie de theorie gelijk koppelen aan de praktijk
  • Je volgt een korte voltijdstudie
Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Praktijkgericht
  • Ook als 4-jarige bachelor
  • Dronten

Inhoud van de studie

Als jij een succesvol bedrijf wilt runnen is het belangrijk dat je zowel vakinhoudelijke kennis hebt als ondernemersvaardigheden. Je doet kennis op tijdens de lessen, in projecten en door samenwerking met studiegenoten die net als jij een ondernemende houding hebben. Tijdens je studie komt onder andere het leidinggeven aan veranderprocessen aan bod. Denk hierbij aan het bedenken van innovaties, managementvaardigheden en het uitvoeren van projecten.

Deze praktische tweejarige hbo-studie leidt je op voor het zelfstandig runnen van een bedrijf en is gericht op mbo'ers die willen groeien en zich verder willen ontwikkelen. De studie bereidt jou als potentieel ondernemer voor op het ondernemerschap in de agrarische sector. Je hebt inzicht in het functioneren van een bedrijf en kunt zelf veranderingen aanpakken en doorvoeren. Ook weet je duidelijk advies te geven aan ondernemers.

Toelating

Mbo-diploma

• Niveau 4

Voor vragen kun je terecht bij onze instroomcoördinator Dirk de Groot (d.de.groot@aeres.nl). Na het behalen van het Ad-diploma is het mogelijk door te studeren in het bachelorprogramma.

Opbouw

De voltijdstudie Ad Agrarisch ondernemerschap Dier- en veehouderij bestaat uit modulen die over twee jaar zijn verspreid. Je volgt onder andere modules op het gebied van ondernemen, innovatief management en leidinggeven.

Toekomst

Als je de Associate degree (Ad) afrondt, ben je beter voorbereid op het ondernemerschap dan met alleen een mbo-opleiding. Ook in het bedrijfsleven is de Ad inmiddels bekender geworden en blijkt het een gewaardeerd diploma. Zo werken er inmiddels Ad-afgestudeerden bij toeleveringsbedrijven en adviesorganisaties. Na je studie kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

• Agrarisch ondernemer
  • Bedrijfsleider melkveebedrijf
  • Zzp'er of mkb'er in agrarische sector

Interesse?

• Ontmoet onze studenten en docenten. Bezoek een open dag of loop een dag mee met een student.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Dronten? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.