Ben je geïnteresseerd in bedrijfskunde? Wil je je verdiepen in onderwerpen zoals productie, marketing, export en kwaliteitsmanagement binnen de agrifoodbusiness, zonder een vierjarige studie te volgen? Dan is de tweejarige Associate degree Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness perfect voor jou! Deze studie biedt de kans je te specialiseren in de (internationale) agri- en foodbusiness sector, waar veranderingen en innovatie centraal staan. Word een bedrijfskundige in de groene sector en los diverse maatschappelijke uitdagingen op. Leer hoe je voedsel van producent naar consument brengt en speel een cruciale rol in de verbetering van de voedselvoorziening. Maak het verschil in de (wereldwijde) landbouwvoedselketen en kies voor de Associate degree Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness!
Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness
CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (80028)
- Ik zoek
- Voltijdopleiding
- Niveau opleiding
- Associate degree
- Locatie
- Dronten
- Duur
- 2 jaar
Toelatingseisen
Zo word je toegelaten
Mbo-diploma
Havo met profiel
Vwo met profiel
-
Heb je vragen over de instroomeisen?
Neem dan contact op met instroomcoördinator Dirk de Groot via 088- 020 5796 of d.de.groot@aeres.nl.
Studie inhoud
In het tweede semester loop je drie dagen per week stage bij een bedrijf naar eigen keuze of werk je aan je eigen onderneming. Daarnaast heb je nog twee dagen theorielessen op school om je verder te verdiepen in bedrijfskundige vraagstukken. Je volgt theorievakken en neemt deel aan een simulatiegame, waarin je in groepsverband wordt uitgedaagd om de juiste beslissingen te nemen en een bedrijf te runnen.
Dit leer je tijdens je studie
Jaar 1
In het eerste studiejaar maak je kennis met diverse onderwerpen, waaronder marketing, financiën, organisatiekunde, kwaliteitsmanagement, supply chain management en de agrifoodketen. Je krijgt zowel theorielessen als bedrijfsopdrachten die je samen met je medestudenten uitvoert. Na dit jaar weet je al goed wat bedrijfskunde inhoudt en heb je een duidelijk beeld van de agrisector. Zo ben je helemaal klaar om je in het tweede jaar verder te ontwikkelen.Jaar 2
In het tweede studiejaar ga je naast theorie veel praktijkervaring opdoen. Het eerste semester richt zich op ondernemerschap: ontdek wie jij bent als ondernemende professional en leer samen met medestudenten een onderneming opzetten.In het tweede semester loop je drie dagen per week stage bij een bedrijf naar eigen keuze of werk je aan je eigen onderneming. Daarnaast heb je nog twee dagen theorielessen op school om je verder te verdiepen in bedrijfskundige vraagstukken. Je volgt theorievakken en neemt deel aan een simulatiegame, waarin je in groepsverband wordt uitgedaagd om de juiste beslissingen te nemen en een bedrijf te runnen.
Je toekomst
Wat je kunt na je studie
-
Baankansen
Na afronding van je studie ben je breed inzetbaar, zowel binnen als buiten de agri- en foodbusiness. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:
- Commercieel medewerker (binnen- of buitendienst)
- Medewerker planning en control bij een agrifood bedrijf
- Medewerker kwaliteitszorg
- Medewerker financiële administratie
- Zelfstandig ondernemer
- Adviseur
- Junior exportmedewerker
- Logistiek medewerker
- Relatiebeheer voor de primaire sector (werkzaam bij bank- en verzekeringswezen en accountantsbureaus)