Bedrijfskunde & agrifoodbusiness

Dronten
Associate degree
2 jaar

Word jij die creatieve ondernemer die ze zoeken in de agrifood sector? Wil je weten hoe je een bedrijf runt, hoe je met personeel omgaat en hoe je bedrijven aanzet tot verandering? Kies dan voor de tweejarige Associate degree Bedrijfskunde & agrifoodbusiness op hbo-niveau. In deze bedrijfskundige opleiding ligt de focus op de agrifoodbusiness, een van de belangrijkste sectoren binnen de Nederlandse economie.

Waarom kies je voor deze studie?

• Je combineert bedrijfskunde met de (internationale) agrifoodbusiness sector
  • Je leert over innovatie, marketing, logistiek, kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid
  • Je kunt straks bedrijven helpen om nieuwe bedrijfssystemen door te voeren
  • Je leert alles over de agrarische sector en de voedingsindustrie
Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Voltijd
  • Praktijkgericht
  • Dronten

Inhoud van de studie

Ben jij iemand die initiatief neemt, ondernemend is en lef durft te tonen? Dan past deze studie goed bij jou. De focus tijdens de tweejarige Associate degree Bedrijfskunde & agribusiness ligt op de (internationale) agri- en foodbusiness sector. Je leert hoe je een onderneming opzet, een marketingplan opstelt of hoe je exportmogelijkheden analyseert. Bovendien leer je alles over de voedselketen: van producent tot consument. De studie heeft veel contact met het bedrijfsleven, hierdoor bouw jij alvast een mooi netwerk op voor in de toekomst. Na de studie Bedrijfskunde & agribusiness, weet je hoe de agrarische sector werkt en hoe de voedingsindustrie functioneert. Bovendien weet je hoe je als zelfstandig ondernemer omgaat met personeel en hoe je jouw bedrijf runt. Je kunt advies geven over verkoop, inkoop en veranderingen binnen bedrijven. Je kunt jezelf te presenteren, organiseren en leiding geven.

Toelating

Havo-of vwo-diploma

Mbo- diploma

• Niveau 4

Voor vragen kun je terecht bij onze instroomcoördinator Dirk de Groot (d.de.groot@aeres.nl). Na het behalen van het Ad-diploma is het mogelijk door te studeren in het bachelorprogramma.

Opbouw

In het eerste jaar volg je een breed programma waarin je de bedrijfskundige- en agrifoodsector beter leert kennen. In het tweede studiejaar ga je naast theorie veel praktijkervaring opdoen. Ook doe je onderzoek in deze sector. We vinden het namelijk erg belangrijk dat je studie goed aansluit bij je toekomstige baan.

Toekomst

Na afronding van de voltijdstudie Ad Bedrijfskunde & agrifoodbusiness ben je breed inzetbaar, zowel binnen als buiten de agri- en foodbusiness. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

• Commercieel medewerker (binnen- of buitendienst)
  • Medewerker planning en control bij een agrifood bedrijf
  • Logistiek medewerker
  • Zelfstandig ondernemer

Interesse?

• Ontmoet onze studenten en docenten. Bezoek een open dag of loop een dag mee met een student.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Dronten? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.