Associate degree voltijd opleiding Agrarisch ondernemerschap Dier en veehouderij Aeres Hogeschool Dronten

Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij

CROHO: Dier- en Veehouderij (80006)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Associate degree
Locatie
Dronten
Duur
2 jaar
Introductie

De studie

Wil jij het agrarisch bedrijf van je ouders (familie, kennissen) overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten? En wil je geen studie van vier jaar volgen? Kies dan voor de tweejarige Associate degree studie Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij. Wij leren je alles over zelfstandig ondernemen, innovatie en goed vakmanschap op veehouderijgebied. Ook ervaar je het belang van inspelen op de omgeving en ga je je verder verdiepen in economie.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Heb je vragen over de instroomeisen?

  Neem dan contact op met instroomcoördinator Dirk de Groot via 088- 020 5796 of d.de.groot@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

In het eerste jaar van de opleiding leer je over (dier)gezondheid, de bodem en bedrijfseconomie. Je leert tevens een bedrijfsanalyse te maken van een veehouderijbedrijf. Je loopt gedurende een deel van het eerste jaar stage op een primair bedrijf, je krijgt praktijklessen en gaat op praktijkstage. Daarnaast rond je het hbo-doorstroompakket af (de doorstroom- en schakelvakken wiskunde, Nederlands, Engels en scheikunde in het eerste jaar). Of je ook de schakelvakken economie, of biologie, of een praktijkstage moet volgen, is afhankelijk van je vooropleiding.

Jaar 2

In het tweede jaar leer je hoe je bedrijfsproblemen oplost, hoe je een bedrijfseconomische analyse maakt, hoe je leidinggeeft op een veehouderijbedrijf en hoe je omgevingsgericht kan ondernemen. Tot slot maak je een afstudeeropdracht.

Je toekomst

Wat kun je na je studie

 • Baankansen

  Als je de Associate degree (Ad) afrondt, ben je beter voorbereid op het ondernemerschap dan met alleen een mbo-opleiding. Ook in het bedrijfsleven is de Ad inmiddels bekender geworden en blijkt het een gewaardeerd diploma. Zo werken er inmiddels Ad-afgestudeerden bij toeleveringsbedrijven en adviesorganisaties. Na je studie kun je bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Agrarisch ondernemer
  • Bedrijfsleider melkveebedrijf
  • Zzp'er of mkb'er in agrarische sector