Veel studenten die bij ons studeren willen op termijn het bedrijf van hun ouders, familie of iemand anders overnemen. Wij willen jou hier graag bij begeleiden en coachen. Wij bieden twee studies aan waar bedrijfsovername ├ęcht centraal staat: Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij en Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw & Akkerbouw. Tijdens diverse modules binnen deze en ander studies en minoren ga je met bedrijfsovername aan de slag.

Minor bedrijfsopvolger

Tijdens deze minor leer je onder meer welke belangrijke zaken er spelen rondom bedrijfsovername en hoe je deze kunt toepassen in praktijksituaties. Je krijgt kennis en inzicht in de problematiek die in de agrifoodbusiness sector speelt en je leert de gevolgen voor het eigen primaire bedrijf te overzien. Ook leer je hoe je een ondernemingsplan kunt maken voor de komende 10-15 jaar. Lees hier meer.

Overname dag

Jaarlijks organiseert het team bedrijfsovername een dag speciaal voor de ouders waarin wordt uitgelegd wat jullie allemaal leren over het bedrijfsovernameplan. Een bedrijf overnemen gebeurt niet van de ene op de andere dag. De docenten vertellen over het proces van bedrijfsovername zodat er thuis geen verassingen ontstaan. Een hele informatieve en zeer gewaardeerde dag!

Minor ondernemerschap

Tijdens de minor Ondernemerschap ga je met jouw ondernemende houding aan het werk; aan het eind ben je startklaar om je eigen bedrijf in de praktijk te realiseren. Je leert meer over hoe het is om zelfstandig te ondernemen, hoe je initiatief kunt nemen en je creativiteit kunt inzetten. Ook lef en authenticiteit spelen uiteraard een rol.