Ondernemen bij Aeres Hogeschool Dronten

Ondernemen zit in onze genen. Al ruim twintig jaar staat binnen ons studieaanbod ondernemen centraal. We bieden zelfs studies aan waar het volledig draait om ondernemen. Studenten vanuit heel Nederland komen hier voor naar Dronten. Hier leer je van en met elkaar én met bedrijfsleven: niet alleen hoe je kunt ondernemen, maar ook wat een ondernemende houding is en hoe je jouw ondernemerstalenten kunt verzilveren. Niet voor niets voeren wij al zeven jaar het predicaat Kenmerk Ondernemen!

Ondernemen is doen. Niet voor de gemakkelijkste weg gaan, maar stappen zetten buiten je eigen blikveld. Grenzen verleggen en voor een doel gaan. Daarbij draait het natuurlijk om ook jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij geven jou een duwtje in de rug, laten je groeien en geven je zelfvertrouwen: geloof in je eigen ambities! Wat zijn jouw talenten en waar krijg jij als ondernemer energie van?

Onderzoek & Duurzaam ondernemen

Onze hogeschoolfaculteit verzorgt niet alleen onderwijs, maar kent ook een eigen onderzoeksprogramma: Duurzaam ondernemen. Binnen dit onderzoeksprogramma doen we onderzoek naar duurzame manieren om voedsel te produceren, verantwoord ondernemerschap en duurzame bedrijfsontwikkelingen in de agrifood- en tuinbouwsectoren.

 • Omgevingsinclusief ondernemen

  Lector: Ron Methorst

  Bouwen aan de Boerendiversiteit, dat is het doel voor het lectoraat. Een krachtig platteland draait op een diversiteit in focus en verdienmodellen van de boerenbedrijven. Bedrijven waar ondernemers hun persoonlijke kwaliteiten en hun vakmanschap tot waarde weten te brengen. De Nederlandse landbouw is groot geworden door heel effectief veel voedsel van hoge kwaliteit voor een lage prijs te maken. De schaalvergroting gaat door, er zijn steeds minder bedrijven nodig die gericht zijn op hoge producties. Dat betekent ook dat er ruimte is om te richten op meerwaarde van het boerenbedrijf voor de omgeving. 

  Lees meer...

 • Circulair ondernemen

  Lector: Eric de Bruin

  Verzilting van de bodem en het grondwater geeft wereldwijd steeds meer problemen. Als een gevolg hiervan is landbouwgrond niet meer geschikt voor de productie van voedsel gewassen. Het lectoraat Circulair ondernemen in de Agri- en Foodbusiness wil onderzoek doen naar een kweek systeem/ methode, dat het mogelijk maakt om op zilt water circulair voedsel te produceren.

  Lees meer...

 • Projecten

  Ook zijn we betrokken bij een aantal onderzoeksprojecten op het gebied van ondernemen. Zo werken we nauw samen met het NAJK en hebben we afgelopen najaar een bijdrage mogen leveren aan de Expeditiegids Bedrijfsopvolging van hen. Deze gids geeft een overzicht van alle punten die tijdens een bedrijfsovername niet moeten worden vergeten: familie, overdrager(s), overnemer(s), partner(s) en de communicatie over en tijdens de overname.

  Lees meer...