Associate degree voltijd opleiding Agrarisch ondernemerschap Tuinbouw en akkerbouw Aeres Hogeschool Dronten

Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw & Akkerbouw

CROHO: Tuinbouw en Akkerbouw (80012)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Associate degree
Locatie
Dronten
Duur
2 jaar
Introductie

De studie

Wil jij het agrarisch bedrijf van je ouders, familie, kennissen overnemen of zelf een agrarisch bedrijf starten en wil je liever geen studie van vier jaar volgen? Dan is de tweejarige Associate degree studie Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw & Akkerbouw een goede keuze voor jou! Hier krijg je een unieke combinatie van praktijkleren en theoretische kennis, waarbij we je alles leren over zelfstandig ondernemen, innovatie en goed vakmanschap op het gebied van tuin- en akkerbouw. Bereid je voor op een uitdagende carrière in een sector die belangrijk is voor onze samenleving en de toekomst van de planeet.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

  • Heb je vragen over de instroomeisen?

    Neem dan contact op met instroomcoördinator Dirk de Groot via 088- 020 5796 of d.de.groot@aeres.nl.

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten Aeres Hogeschool Dronten
Studenten Aeres Hogeschool Dronten
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

In het eerste jaar van de opleiding doe je onder meer kennis op over gewasgezondheid, de bodem, bedrijfseconomie en precisielandbouw. Je leert tevens een bedrijfsanalyse van een tuinbouw- of akkerbouwbedrijf te maken. Je loopt gedurende een deel van het eerste jaar stage op een primair bedrijf. Daarnaast rond je het hbo-doorstroompakket af (de doorstroom- en schakelvakken wiskunde, Nederlands, Engels en scheikunde in het eerste jaar). Of je ook de schakelvakken economie, of biologie, of een praktijkstage moet volgen, is afhankelijk van je vooropleiding.

Jaar 2

In het tweede jaar volg je onder andere modulen gericht op ondernemerschap. Je leert de boekhouding te analyseren en na te denken over omgevingsgericht ondernemen. Daarnaast volg je verschillende teeltgerichte vakken en werk je een advies uit op het gebied van teeltoptimalisatie. Tot slot maak je een afstudeeropdracht. Binnen een aantal modules maak je bewust een keuze voor tuinbouw of akkerbouw. Op die manier ga je je in één van de sectoren specialiseren.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

  • Baankansen

    Als je de Associate degree (Ad) afrondt, ben je beter voorbereid op het ondernemerschap dan met alleen een mbo-opleiding. Ook in het bedrijfsleven is de Ad inmiddels bekender geworden en blijkt het een gewaardeerd diploma. Zo werken er inmiddels Ad-afgestudeerden bij toeleveringsbedrijven en adviesorganisaties. Je kunt aan het werk gaan op het thuisbedrijf, in een zelf te starten onderneming of als bedrijfsleider in Nederland of in het buitenland.