NSE 2024

Hoge studenttevredenheid studenten Aeres Hogeschool

Date

De algemene tevredenheid van studenten in de sector Landbouw en natuurlijke omgeving is met 83,9% gemiddeld het hoogst. Deze tevredenheid is ook zichtbaar binnen  Aeres Hogeschool. Studenten waarderen hun opleiding met een 3.84. De sfeer is met 4.38 ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 4.07 bijzonder hoog. Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) die vandaag door Studiekeuze123 zijn gepubliceerd. Ook wordt de betrokkenheid en het kennisniveau van de docenten bij Aeres Hogeschool erg gewaardeerd. 

De opleidingen die zich specialiseren in Landbouw en Natuurlijke omgeving scoren al een aantal jaar op rij hoge ogen op het gebied van studenttevredenheid (score 83,9%). De landelijk studententevredenheid ligt met 73,4%, ruim 10% lager. De studenten van Aeres Hogeschool met vestigingen in Almere, Dronten en Wageningen waarderen hun opleiding met een 3.84 op een 5-punt schaal.  De studenten zijn vooral tevreden over de aansluiting met toekomstige beroepen, betrokkenheid en contact met de docenten,  de studiebegeleiding en de stage ervaring.  

Instellingsdirecteur Martine van Tilburg: "Ons onderwijs is kleinschalig. De hogeschool heeft betrokken en bevlogen docenten en een goed mentoraat. De docenten en studenten kennen elkaar; je ziet geregeld dat de inhoud verbindt tussen docenten en studenten. Het is fijn te zien hoe ze met elkaar het gesprek voeren over de uitdagingen in het groene domein. In het totaaloverzicht zie je dat dat kleine hogescholen goed scoren op sfeer. Dat geldt zeker ook voor onze hogeschool. Wij koesteren dit en zijn er bijzonder blij mee."

"Ons onderwijs is kleinschalig. In het totaaloverzicht zie je dat dat kleine hogescholen goed scoren op sfeer. Dat geldt zeker ook voor onze hogeschool. Wij koesteren dit en zijn er bijzonder blij mee."

Martine van Tilburg, instellingsdirecteur Aeres Hogeschool

Martine van Tilburg quote

Nieuwe master scoort goed

In Almere laten de bachelor studies Toegepaste Biologie, Aarde & Klimaat en Geo Media & Design mooie stijgingen zien in studenttevredenheid. Ook de master Gezond Gedrag & Leefomgeving die afgelopen september startte wordt goed beoordeeld. Studenten zijn zeer te spreken over de sfeer en het docententeam, de studiebegeleiding en de betrokkenheid. Dat is een mooie opsteker voor deze nieuwe masterstudie in Almere. 

Bij de vestiging in Dronten zijn de studenten zeer tevreden over de nieuwe studie Landelijk Vastgoed & Makelaardij. Niet alleen over de studie in het algemeen, ook over de sfeer en de studiebegeleiding. Deze studie startte afgelopen september met twee klassen en ook voor komend schooljaar is er flinke belangstelling voor deze studie. Ook de opleidingen Dier- en Veehouderij en Tuinbouw & Akkerbouw laten mooie scores zien. De studenten zijn tevreden over de studie, de sfeer en zouden opnieuw weer voor deze studie kiezen. Een ander onderdeel waar beide opleidingen goed op scoren zijn stage-ervaringen.  

In Wageningen scoort de Master Leren & Innoveren al vele jaren op rij erg goed. Vooral op de onderdelen uitdaging & inzet en betrokkenheid & contact worden mooie resultaten geboekt. Ook de Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs krijgt mooie cijfers voor studenttevredenheid. 

Landelijk onderzoek

De NSE wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Studiekeuze123 in opdracht van het Ministerie van OCW. De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek waarin naar de mening wordt  gevraagd van studenten in het hoger onderwijs over hun opleiding en onderwijsinstelling. Het volledige benchmarkbestand is te raadplegen via het NSE dashboard op www.studiekeuze123.nl.