Bachelor voltijd opleiding Aarde en klimaat Aeres Hogeschool Almere

Aarde & Klimaat

CROHO: Geo Media & Design (30033)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Almere
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Vind je aardrijkskunde ook geweldig? Zie jij toekomst in het leefbaar houden van de wereld? Dan is Aarde & Klimaat echt iets voor jou! Je leert alles over bodem, water en klimaat(adaptie). Je ontdekt hoe je kunt bijdragen aan de klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken met het verzamelen, analyseren en visualiseren van geo-informatie. De behoefte aan kennis op dit gebied is ontzettend groot. Na je studie ga je als professional aan de slag als beleidsmedewerker, adviseur, of data-specialist.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Aanvulling op toelatingseisen C&M 
  • Heb je geen wiskunde in je pakket? Je kunt na het behalen van de wiskunde zomercursus toch instromen.
Kenmerken
studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Aarde en Klimaat
Aarde en klimaat Aeres Hogeschool Almere
Wat beleven onze studenten | Aarde en Klimaat | Aeres Hogeschool Almere
Aarde en Klimaat
Wat beleven onze studenten | Aarde en Klimaat | Aeres Hogeschool Almere
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Jij verzamelt alle informatie die nodig is om mooie, begrijpelijke kaarten te maken met onderwerpen als wateroverlast, verdroging en bodemkwaliteit. Daarom start je met kennis opdoen op het gebied van het klimaatsysteem, in interactie met bodem, water en ecosystemen.

Jaar 2

Klaar voor een mooie reis? Het tweede jaar ga je internationaal! Je vergroot je kennis van klimaat, bodem en water in de wereld. Jouw ict- en designvaardigheden bereiken het volgende level, die je toepast tijdens je halfjaarstage in Nederland.

Jaar 3

Je rondt je halfjaarstage af. Daarna pak je met een projectgroep door met de specialisatieopdracht voor een externe opdrachtgever. Je doet een integrale opdracht voor het bedrijfsleven. Ook ga je drie maanden op stage naar het buitenland.

Jaar 4

Afgelopen jaren heb je ontdekt waar jouw hart sneller door gaat kloppen door de stages en specialisaties. In het laatste jaar profileer en specialiseer je jezelf, en is het tijd voor je minor en afstudeerstage.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Na het afronden van deze studie ben jij professional op het gebied van klimaat(adaptie), water, geo-ICT en communicatie. Je kunt daardoor aan de slag binnen verschillende functies bij bijvoorbeeld waterschappen, overheden, natuurorganisaties of ingenieursbureaus. Denk daarbij aan:

  • Beleidsmedewerker ruimte & leefomgeving
  • Adviseur op het gebied van bodem, water en klimaatadaptie
  • Medewerker educatie/communicatie klimaat, bodem en/of water
  • Data-specialist
Enthousiast?