Natuurboeren dwarsgracht

Natuurondernemer (niveau 2)

Ik zoek
Cursus
Locatie
Dronten
Duur
Meerdere dagen

De cursus op dit niveau bestaat totaal uit 8 dagen en is bedoeld voor ondernemers van wie een groot deel van het bedrijf bestaat uit natuurgronden en die een grote mate van zelfstandigheid hebben bij het uitvoeren van het beheer en de monitoring.

Praktische informatie en aanmelden

  • Datum en tijd: 8 dagen. Bij voldoende deelnemers zijn wij voornemens om de cursus aan te bieden op de volgende dagen: 9 december 2022, 13 januari, 27 januari, 10 februari, 3 maart, 2 juni, 16 juni en 23 juni 2023
  • Locatie: Aeres Hogeschool Dronten of HAS Hogeschool in Den Bosch. In samenwerking met een collectief kan deze cursus ook op locatie worden aangeboden.
  • Kosten: € 1.120 (excl. btw).
  • Groepsgrootte: minimaal 16, maximaal 25

Inhoud

Deze cursus bouwt verder op de inhoud van Natuurondernemer niveau 1. Je zult dus eerst niveau 1 afgerond moeten hebben. Na het volgen van deze cursus weet je hoe je kunt werken naar botanisch waardevolle graslanden en ken je bijzondere planten- en diersoorten die kenmerkend zijn voor natuurgraslanden. Bovendien kun je, indien van toepassing, samen met de grondeigenaar een ecologisch beheerplan opstellen en uitvoeren.

Excursies, thuiswerkopdrachten en toetsen zijn onderdeel van de cursus.