Natuurboeren dwarsgracht

Natuurondernemer (niveau 2)

De cursus op dit niveau bestaat totaal uit 8 dagen en is bedoeld voor ondernemers van wie een groot deel van het bedrijf bestaat uit natuurgronden en die een grote mate van zelfstandigheid hebben bij het uitvoeren van het beheer en de monitoring.

Tot en met 1 september 2021 alle lessen geannuleerd

Tot en met 1 september 2021 zijn alle lessen van de cursussen Natuurbeheer geannuleerd in verband met de COVID-19 ontwikkelingen en de hieraan gekoppelde maatregelen. Deelnemers van de betreffende cursussen worden door ons persoonlijk op de hoogte gehouden.

Praktische informatie en aanmelden

  • Datum en tijd: 8 dagen, start gedurende het hele jaar bij voldoende aanmeldingen.
  • Locatie: Aeres Hogeschool Dronten of HAS Hogeschool in Den Bosch. In samenwerking met een collectief kan deze cursus ook op locatie worden aangeboden.
  • Kosten: € 1.120 (excl. btw).
  • Groepsgrootte: minimaal 16, maximaal 25

Inhoud

Deze cursus bouwt verder op de inhoud van Natuurondernemer niveau 1. Je zult dus eerst niveau 1 afgerond moeten hebben. Na het volgen van deze cursus weet je hoe je kunt werken naar botanisch waardevolle graslanden en ken je bijzondere planten- en diersoorten die kenmerkend zijn voor natuurgraslanden. Bovendien kun je, indien van toepassing, samen met de grondeigenaar een ecologisch beheerplan opstellen en uitvoeren.

Excursies, thuiswerkopdrachten en toetsen zijn onderdeel van de cursus.