Natuurboeren dwarsgracht

Natuurondernemer (niveau 2)

Locatie
Dronten
Locatie
Op een andere locatie
Locatie
In company
Niveau
Cursus of leergang
Duur
Meerdere dagen

De cursus op dit niveau bestaat totaal uit 8 dagen en is bedoeld voor ondernemers van wie een groot deel van het bedrijf bestaat uit natuurgronden en die een grote mate van zelfstandigheid hebben bij het uitvoeren van het beheer en de monitoring.

Praktische informatie en aanmelden

  • Datum en tijd: 8 dagen, start gedurende het hele jaar bij voldoende aanmeldingen.
  • Locatie: Aeres Hogeschool Dronten of HAS Hogeschool in Den Bosch. In samenwerking met een collectief kan deze cursus ook op locatie worden aangeboden.
  • Kosten: € 1.120 (excl. btw).
  • Groepsgrootte: minimaal 16, maximaal 25

Inhoud

Deze cursus bouwt verder op de inhoud van Natuurondernemer niveau 1. Je zult dus eerst niveau 1 afgerond moeten hebben. Na het volgen van deze cursus weet je hoe je kunt werken naar botanisch waardevolle graslanden en ken je bijzondere planten- en diersoorten die kenmerkend zijn voor natuurgraslanden. Bovendien kun je, indien van toepassing, samen met de grondeigenaar een ecologisch beheerplan opstellen en uitvoeren.

Excursies, thuiswerkopdrachten en toetsen zijn onderdeel van de cursus.

Natuurboeren

Deze cursus is een onderdeel van een pakket cursussen. Vanaf 2021 is voor pachters van alle natuurgronden met een door de provincie vastgesteld natuurdoel aantoonbare vakbekwaamheid in natuurbeheer verplicht. Deze cursussen bieden de benodigde kennis om vakbekwaamheid aan te tonen.