Masterclass Stikstof in de landbouw

Masterclass Stikstof in de landbouw

Niveau
Cursus of leergang
Duur
1 dag
Locatie
Dronten

De online masterclass Stikstof in de landbouw is bedoeld voor agrarisch ondernemers die meer willen weten over de achtergronden van de stikstofproblematiek en wat dit betekent voor hun bedrijf. De masterclass is bedoeld voor ondernemers uit alle sectoren (melkvee, intensief en landbouw). Het gaat om een eerste verkenning van het dilemma en inzicht in de uitdagingen die voor ons liggen. 

Inhoud

Deze inspiratiesessie is een aanvulling op het scholings- en coachingsaanbod 'Stikstof in de landbouw' dat door de groene Hogescholen en Wageningen Universiteit in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is ontwikkeld.

Vragen die aan de orde komen zijn: Wat speelt er? Wat is nu precies het probleem? En waarom ligt er een verantwoordelijkheid bij de agrarische sector? Tijdens de masterclass wordt  op hoofdlijnen inzicht gegeven in de theorie achter handelingsperspectieven die op bedrijfsniveau kunnen bijdragen aan het verminderen van de stikstofemissie.

Deskundigen nemen de deelnemers mee in feiten en cijfers, geven handreikingen en maken oplossingen bespreekbaar.

Opzet programma

Vanwege Corona is de masterclass volledig online. Je kunt op ieder moment me de masterclass starten. De masterclass is kosteloos voor agrarisch ondernemers, studenten en docenten en bestaat uit een mix van diverse video's en vragen. De volgende sprekers komen aan het woord:

  • Prof.dr.ir. Wim de Vries (Wageningen University & Research) 
  • Dr.ir. Joost van den Borne (HAS Hogeschool)
  • Dr.ir. Agnes van den Pol - van Dasselaar (Aeres Hogeschool Dronten)

Ben je geen agrarisch ondernemer en ben je wel geïnteresseerd in de inhoud van de masterclass, mail naar L.Fareh@has.nl voor meer informatie.

Praktisch en aanmelden

  • Kosten: De masterclass is gratis, maar alleen met aanmelding toegankelijk. Een voucher inleveren is dus niet nodig.
  • Voor wie: De masterclass is specifiek gericht op de agrarisch ondernemer. Ook studenten en docenten zijn welkom om deze masterclass gratis te volgen. Deze masterclass is niet voor andere doelgroepen toegankelijk.
    De inspiratiesessie Stikstof in de landbouw is speciaal ontwikkeld voor erfbetreders, adviseurs, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over de vraagstukken en oplossingen rondom stikstof.De inspiratiesessie Stikstof in de landbouw is speciaal ontwikkeld voor erfbetreders, adviseurs, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over de vraagstukken en oplossingen rondom stikstof.
  • Data: Je kunt ieder moment met de masterclass stikstof starten. Na inschrijving op de website ontvang je binnen 5 werkdagen je gebruikersnaam en wachtwoord zodat je kunt starten met de masterclass. Na het eerste inlogmoment is de masterclass 30 dagen toegankelijk.
  • Certificering: Na succesvolle afronding van het traject ontvangen de deelnemers een certificaat van kennisinstellingen.

Contact

  • Vragen over aanmelden of inhoud: Lamiaâ Fareh: L.Fareh@has.nl, 088 890 37 74