Masterclass Stikstof in de landbouw

Masterclass Stikstof in de landbouw

Locatie
Dronten
Niveau
Cursus of leergang
Duur
1 dag

De online masterclass Stikstof in de landbouw is bedoeld voor agrarisch ondernemers die meer willen weten over de achtergronden van de stikstofproblematiek en wat dit betekent voor hun bedrijf. De masterclass is bedoeld voor ondernemers uit alle sectoren (melkvee, intensief en landbouw). Het gaat om een eerste verkenning van het dilemma en inzicht in de uitdagingen die voor ons liggen. 

Inhoud

Vragen die aan de orde komen zijn: Wat speelt er? Wat is nu precies het probleem? En waarom ligt er een verantwoordelijkheid bij de agrarische sector? Tijdens de masterclass wordt  op hoofdlijnen inzicht gegeven in de theorie achter handelingsperspectieven die op bedrijfsniveau kunnen bijdragen aan het verminderen van de stikstofemissie.

Deskundigen nemen de deelnemers mee in feiten en cijfers, geven handreikingen en maken oplossingen bespreekbaar.

Opzet programma

Vanwege Corona is de masterclass volledig online. Deze is te volgen op een door jou gekozen moment. Na inschrijving op de website ontvang je toegang tot de cursus. De masterclass is kosteloos voor agrarisch ondernemers, studenten en docenten. Een voucher inleveren is dus niet nodig.

Ben je geen agrarisch ondernemer en ben je wel geïnteresseerd in de inhoud van de masterclass, mail naar L.Fareh@has.nl voor meer informatie.

De masterclass bestaat uit een mix van diverse video’s en vragen. De volgende sprekers komen aan het woord:

  • Prof.dr.ir. Wim de Vries (Wageningen University & Research) 
  • Dr.ir. Joost van den Borne (HAS Hogeschool)
  • Dr.ir. Agnes van den Pol - van Dasselaar (Aeres Hogeschool Dronten)

Praktisch en aanmelden

  • Kosten: De masterclass is gratis, maar alleen met aanmelding toegankelijk. Een voucher inleveren is dus niet nodig.
  • Voor wie: De masterclass is specifiek gericht op de agrarisch ondernemer. Ook studenten en docenten zijn welkom om deze masterclass gratis te volgen. Deze masterclass is niet voor andere doelgroepen toegankelijk. Wij werken aan een stikstofaanbod voor overige doelgroepen.
  • Data: Inhoud vanaf 15 januari beschikbaar
  • Certificering: Na succesvolle afronding van het traject ontvangen de deelnemers een certificaat van kennisinstellingen.

Contact

  • Vragen over aanmelden of inhoud: Lamiaâ Fareh: L.Fareh@has.nl, 088 890 37 74