Masterclass Stikstof in de landbouw

Masterclass Stikstof in de landbouw

Ik zoek
Cursus
Locatie
Dronten
Duur
1 dag

De masterclass Stikstof in de landbouw is bedoeld voor agrarisch ondernemers die meer willen weten over de achtergronden van de stikstofproblematiek en wat dit betekent voor hun bedrijf. De masterclass is bedoeld voor ondernemers uit alle sectoren (melkvee, intensief en landbouw). Het gaat om een eerste verkenning van het dilemma en inzicht in de uitdagingen die voor ons liggen. 

Inhoud

Deze inspiratiesessie is een aanvulling op het scholings- en coachingsaanbod 'Stikstof in de landbouw' dat door de groene Hogescholen en Wageningen Universiteit in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is ontwikkeld.

Vragen die aan de orde komen zijn: Wat speelt er? Wat is nu precies het probleem? En waarom ligt er een verantwoordelijkheid bij de agrarische sector? Tijdens de masterclass wordt  op hoofdlijnen inzicht gegeven in de theorie achter handelingsperspectieven die op bedrijfsniveau kunnen bijdragen aan het verminderen van de stikstofemissie.

Deskundigen nemen de deelnemers mee in feiten en cijfers, geven handreikingen en maken oplossingen bespreekbaar.

Opzet programma

De masterclass wordt op locatie aangeboden. Mochten er vanwege coronamaatregelen beperkingen zijn voor een fysieke deelname, dan zal de masterclass online worden gegeven. De masterclass is kosteloos voor agrarisch ondernemers, studenten en docenten. De volgende sprekers komen aan het woord:

  • Prof. dr. Oene Oenema (Wageningen University & Research) 
  • Henk Valk (Aeres Hogeschool Dronten)
  • Dr.ir. Joost van den Borne (HAS Green Academy)
  • Prof. dr. ir. Wim de Vries (Wageningen University & Research)

Ben je geen agrarisch ondernemer en ben je wel geïnteresseerd in de inhoud van de masterclass, mail naar L.Fareh@has.nl voor meer informatie.

Oene Oenema Wageningen University Meer informatie
Oene Oenema
Joost van den Borne HAS Green Academy Meer informatie
Joost van den Borne stikstof
Henk Valk Aeres Hogeschool Dronten Meer informatie
Henk Valk

Praktisch en aanmelden

  • Kosten: De masterclass is gratis, maar alleen met aanmelding toegankelijk. Een voucher inleveren is dus niet nodig.
  • Voor wie: De masterclass is specifiek gericht op de agrarisch ondernemer. Ook studenten en docenten zijn welkom om deze masterclass gratis te volgen. Deze masterclass is niet voor andere doelgroepen toegankelijk. De inspiratiesessie Stikstof in de landbouw is speciaal ontwikkeld voor erfbetreders, adviseurs, beleidsmakers en andere ge├»nteresseerden die meer willen weten over de vraagstukken en oplossingen rondom stikstof.
  • Data: nog geen nieuwe data beschikbaar.
  • Certificering: Na succesvolle afronding van het traject ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname van de kennisinstellingen.

Contact

  • Vragen over aanmelden of inhoud: Lamiaâ Fareh: L.Fareh@has.nl, 088 890 37 74