Aeres Kadercursus Melkveehouderij Aeres Hogeschool Dronten

Wil je na je afgeronde mbo-opleiding of als zij-instromer een praktische cursus volgen om  een melkveebedrijf te managen? Bijvoorbeeld als (toekomstig) bedrijfsopvolger of als (assistent)bedrijfsleider bij derden? De Aeres Kadercursus Melkveehouderij (AKM) geeft je veel praktische handvatten om de bedrijfsvoering rond te zetten op het gebied van operationeel en strategisch management. Hierbij valt te denken aan de processen rond veevoeding, diergezondheid, melkwinning en economie.

Inhoud

Je krijgt les van docenten met veel ervaring in de praktijk en specialisten uit het bedrijfsleven. De AKM lessen worden, op donderdag, voornamelijk gegeven op Aeres Farms in Dronten. Ook maak je relevante excursies naar het bedrijfsleven. Na deze cursus ben jij voorzien van alle meest actuele kennis en vaardigheden om als (toekomstig) ondernemer of bedrijfsleider een melkveebedrijf op een rendabele en professionele manier zelfstandig te managen. Daarmee heb je bovendien een sterke basis om je bedrijf ook in de toekomst duurzaam en flexibel te laten meebewegen met de ontwikkelingen, innovaties en regelgeving vanuit Brussel, de Nederlandse overheid en de maatschappij. Tevens ben je na deze cursus een volwaardige gesprekspartner voor de erfbetreders, zoals de dierenarts, de voerspecialist, de bank en je accountant.

Praktische informatie en aanmelden

  • Duur cursus: oktober 2024 t/m maart 2025 & oktober 2025 t/m maart 2026
  • Lesdagen: 20 donderdagen per winterseizoen van 09:00 - 16:00 uur
  • Locatie: Dronten, Aeres Farms
  • Kosten: €7.500,- vrijgesteld van BTW, inclusief lesmateriaal
  • Groepsgrootte: minimaal 10 en maximaal 18 deelnemers per cursus
  • Studiebelasting: 280 uur contacttijd en een aantal uren zelfstudie, incl. uitzoeken van gegevens van het thuis (leer) bedrijf. Bijvoorbeeld het ondernemingsplan, de graslandgebruikskalender e.d. zullen deels thuis uitgewerkt moeten worden.
  • Voor wie: Je wilt na je afgeronde mbo-opleiding, vanuit een hbo-opleiding, of als zij-instromer met enige melkvee praktijkervaring een praktische cursus volgen om nog beter zelfstandig een melkveebedrijf te managen, bijvoorbeeld als (toekomstig) bedrijfsopvolger of als (assistent)bedrijfsleider bij derden.

Heb je interesse in deze cursus? Vul dan het aanmeldformulier in.