Wil je na je afgeronde mbo of je niet afgeronde Associate degree of bachelor-opleiding een praktische cursus volgen om nog zelfstandiger een melkveebedrijf te managen? Bijvoorbeeld als (toekomstig) bedrijfsopvolger of als (assistent)bedrijfsleider bij derden? Deze deeltijd Aeres Kadercursus Melkveehouderij geeft je veel praktische handvatten om de bedrijfsvoering nog beter rond te zetten op het gebied van operationeel en strategisch management. Hierbij valt te denken aan de processen rond veevoeding, gezondheid, melkwinning en economie. 

Praktische informatie en aanmelden

  • Duur cursus: oktober 2021 t/m maart 2022 & oktober 2022 t/m maart 2023
  • Lesdagen: 20 donderdagen per winterseizoen van 09:00 - 16:00 uur
  • Locatie: Dronten, Aeres Farms
  • Kosten: €7.250,- excl. BTW, inclusief lesmateriaal
  • Groepsgrootte: minimaal 12 en maximaal 24 deelnemers per cursus
  • Studiebelasting: 280 uur contacttijd en +/- 140 uur zelfstudie
  • Vragen? Neem contact op met Jan Bloemert via 06 825 984 37 of stuur een mail

  Heb je interesse in deze cursus? Vul dan het aanmeldformulier in. Wij nemen vervolgens contact met je op voor een intakegesprek. Daarna volgt de definitieve aanmelding.

Inhoud

Je krijgt les van praktijkdocenten en ervaren adviseurs en specialisten uit het bedrijfsleven. De lessen worden hoofdzakelijk gegeven op Aeres Farms in Dronten. Ook doe je relevante excursies naar het bedrijfsleven. Na deze cursus ben jij voorzien van alle kennis en vaardigheden om als (toekomstig) ondernemer of bedrijfsleider een melkveebedrijf op een rendabele en professionele manier zelfstandig te managen. Daarmee heb je bovendien een sterke basis om je bedrijf ook in de toekomst duurzaam en flexibel te laten meebewegen met de ontwikkelingen, innovaties en regelgeving vanuit Brussel, de Nederlandse overheid en de maatschappij. Tevens ben je na deze cursus een volwaardige gesprekspartner voor de erfbetreders, zoals de dierenarts, de voerspecialist, de bank en je accountant.

Voor wie?

Je wilt na je afgeronde mbo, of na je niet-afgeronde Associate degree of bacheloropleiding, een praktische cursus volgen om nog beter zelfstandig een melkveebedrijf te managen, bijvoorbeeld als (toekomstig) bedrijfsopvolger of als (assistent)bedrijfsleider bij derden.