Wil je na je afgeronde mbo of als zij-instromer een praktische cursus volgen om  een melkveebedrijf te managen? Bijvoorbeeld als (toekomstig) bedrijfsopvolger of als (assistent)bedrijfsleider bij derden? De Aeres Kadercursus Melkveehouderij (AKM) geeft je veel praktische handvatten om de bedrijfsvoering rond te zetten op het gebied van operationeel en strategisch management. Hierbij valt te denken aan de processen rond veevoeding, diergezondheid, melkwinning en economie.

Praktische informatie en aanmelden

  • Duur cursus: oktober 2023 t/m maart 2024 & oktober 2024 t/m maart 2025
  • Lesdagen: 20 donderdagen per winterseizoen van 09:00 - 16:00 uur
  • Locatie: Dronten, Aeres Farms
  • Kosten: €7.400,- vrijgesteld van BTW, inclusief lesmateriaal*
  • Groepsgrootte: minimaal 10 en maximaal 18 deelnemers per cursus
  • Studiebelasting: 280 uur contacttijd en een aantal uren zelfstudie, incl. uitzoeken van gegevens van het thuis (leer) bedrijf

Heb je interesse in deze cursus? Vul dan het aanmeldformulier in.

*Je kunt een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor de Aeres Kadercursus Melkveehouderij. De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de cursus aangevraagd te worden. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. Het UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.

Inhoud

Je krijgt les van docenten met veel ervaring in de praktijk en specialisten uit het bedrijfsleven. De lessen worden, op een vaste dag in de week, hoofdzakelijk gegeven op Aeres Farms in Dronten. Ook maak je relevante excursies naar het bedrijfsleven. Na deze cursus ben jij voorzien van alle kennis en vaardigheden om als (toekomstig) ondernemer of bedrijfsleider een melkveebedrijf op een rendabele en professionele manier zelfstandig te managen. Daarmee heb je bovendien een sterke basis om je bedrijf ook in de toekomst duurzaam en flexibel te laten meebewegen met de ontwikkelingen, innovaties en regelgeving vanuit Brussel, de Nederlandse overheid en de maatschappij. Tevens ben je na deze cursus een volwaardige gesprekspartner voor de erfbetreders, zoals de dierenarts, de voerspecialist, de bank en je accountant.

Voor wie?

Je wilt na je afgeronde mbo, of na je niet-afgeronde Associate Degree of Bacheloropleiding, een praktische cursus volgen om nog beter zelfstandig een melkveebedrijf te managen, bijvoorbeeld als (toekomstig) bedrijfsopvolger of als (assistent)bedrijfsleider bij derden.