Fotowand_Blad

Functie: Docent - Onderzoeker
Lectoraat: Human-Animal Interactions en Animal Assisted Interventions
Contact: s.haven@aeres.nl
Social: LinkedIn

Over Sandra Haven-Pross

Sandra is afgestudeerd als dierenarts met specialisatie gezelschapsdieren en is sinds 2022 werkzaam bij team praktijkgericht onderzoek. Ze werkt aan verschillende projecten binnen de lectoraten Human-Animal Interactions en Animal Assisted Interventions. Daarvoor heeft ze als docent diergezondheid gewerkt bij de studie Diergezondheid & Management, waar ze naast het geven van lessen (diergezondheid, diervoeding, welzijn, duurzaamheid) ook medeverantwoordelijk was voor de (door)ontwikkeling van de Ad studie Veterinair Praktijkmanager.

Tijdens haar werk als dierenarts merkte ze al de meerwaarde van een goede mens-dier relatie op zowel het welzijn van de mens als van het dier. Deze relatie is echter gecompliceerd en dynamisch en verantwoord houderschap vraagt om kennis en inzicht. In haar werk als docent en als onderzoeker zet ze zich daarom in om kennis over te brengen, bewustwording te creëren en de verschillende facetten die van invloed zijn op deze band te onderzoeken. In haar promotieonderzoek gaat ze zich verder in deze effecten verdiepen.

Het promoten van het welzijn en verantwoord houden en/of inzetten van dieren neemt ze ook mee in haar activiteiten in het bestuur van AAI Kwaliteits Register (AKR) en Stichting de Groene Veterinair.