Kathalijne Visser

Telefoon: 088 020 6582
Mobiel:

Over Kathalijne Visser

Kathalijne Visser is sinds 1 oktober 2015 onderdeel van het team Praktijkgericht Onderzoek. Ze heeft in Wageningen Zoötechniek gestudeerd en daarna promotieonderzoek naar het karakter van paarden (Horsonality) gedaan bij de faculteit Diergeneeskunde/ID-Lelystad.

Na haar promotie is Visser blijven werkenvoor de Animal Sciences Group van Wageningen UR als senior onderzoeker dierenwelzijn en diertransport en heeft ze als senior onderzoeker grotere nationale en internationale projecten op het gebied van monitoring, risico-analyse en diertransport opgezet en begeleid. In 2016 heeft Kathalijne de overstap gemaakt naar de hogeschool waar ze praktijkonderzoek coördineert en studenten (Dier- en Veehouderij en Hippische Bedrijfskunde) begeleidt in het opdoen van onderzoeksvaardigheden. Daarnaast heeft ze zitting in de Instantie voor Dierenwelzijn van de Aeres Groep. Interessegebieden voor onderzoek: diergedrag, dierenwelzijn, diertransport, interactie mens-dier.

• Jongvee opfok
  • Optimale weidekoe