Kathalijne Visser

Telefoon: 088 020 6582
Mobiel:

Over Kathalijne Visser

Kathalijne Visser werkt sinds 1 oktober 2015 in het team Praktijkgericht Onderzoek. Ze heeft in Wageningen Zoötechniek gestudeerd. Na haar studie heeft ze promotie onderzoek gedaan naar het karakter van paarden (Horsonality) bij de faculteit Diergeneeskunde/ID-Lelystad. Na haar promotie in 2002 is ze blijven werken voor de Animal Sciences Group van Wageningen UR als senior onderzoeker dierenwelzijn en heeft ze grotere nationale en internationale projecten op het gebied van monitoring, risico-analyse en diertransport voor verschillende diersoorten opgezet en uitgevoerd. In 2015 heeft Kathalijne de overstap gemaakt naar de hogeschool waar ze praktijkonderzoek coördineert en studenten in de laatste jaren van hun studie begeleidt in het opdoen van onderzoeksvaardigheden.

Per 1 september 2020 is Kathalijne lector Human-Animal Interactions waar ze met haar lectoraat een bijdrage wil leveren aan het waarborgen van dierenwelzijn van dieren die ingezet worden bij dierondersteunde activiteiten en therapieën, bij surveillance en opsporing, in de sport en recreatie en in de fokkerij.

Kathalijne is daarnaast secretaris van de Instantie voor Dierenwelzijn (IVD) van de Aeres Groep en lid van het Aeres Dronten Kwaliteitsteam.

• Inzet van hulpdieren: wat is de impact op het dier?
  • Dieren met een arbeidscontract
  • Zorg voor dieren