Drie topopleidingen HBO uit Keuzegids 2024 voor Aeres Hogeschool

Drie opleidingen krijgen het predicaat Topopleiding

Date

De bacheloropleiding Docent- en kennismanager Dienstverlening en Producten van de faculteit Wageningen kreeg voor de tweede keer het predicaat Topopleiding volgens Keuzegids Hoger Onderwijs 2024. Een prachtige opsteker voor het team om voor de tweede keer dit predicaat in de wacht te slepen. Ook de agrarische studies van de faculteit in Dronten doen het goed. De bacheloropleidingen Tuinbouw & Akkerbouw (voor het zesde jaar op rij) en Dier- en Veehouderij (derde keer op rij) kregen eveneens het predicaat topleiding. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde cijfers van Keuzegids hbo 2024.

De faculteit van Aeres Hogeschool in Wageningen valt met de bacheloropleiding Docent- en kennismanager Dienstverlening en Producten dit jaar weer in de prijzen. Studenten zijn opnieuw zeer tevreden over de docenten, voorbereiding op de loopbaan en de sfeer. Deze studenten worden opgeleid om les te geven in het vmbo in het profiel Dienstverlening en Producten of op het mbo in een van de specialisaties zoals bijvoorbeeld marketing, sales, events en multimedia design. Ze integreren nieuwe technologieën in het onderwijs en verbinden dit aan leren voor duurzame ontwikkeling. Het hechte docententeam is enorm blij met de mooie waardering.

Het team steekt veel tijd en energie in vakinhoud en samenwerking met andere hogescholen om zo elkaar scherp te houden en de studie te voorzien van actuele casussen. Ook is de docent-student relatie erg goed. Zowel docenten als studenten leren onderling veel van en met elkaar.

Zesde jaar op rij

Studenten van Aeres Hogeschool staan voor belangrijke uitdagingen op het gebied van klimaatopgaven en gezonde voeding. Zo kunnen ze een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en versterken van circulaire voedselsystemen, beschermen van biodiversiteit en een gezonde leefomgeving en het verduurzamen van eiwitbronnen voor menselijke consumptie. Docenten en onderzoekers hebben de belangrijke taak om de studenten voor te bereiden op hun rol in de maatschappelijke uitdagingen.

Met deze uitdagingen gaan ook de studenten van de topopleidingen Tuinbouw & Akkerbouw (waaronder ook de studie Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw & Akkerbouw valt) en Dier- en Veehouderij (waaronder ook de studies Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij, Varkens- en Pluimveehouderij en Diergezondheid & Management vallen) aan het werk. Beide topleidingen scoren goed in de ranking. Studenten waarderen de inhoud, de voorbereiding op hun loopbaan en de sfeer. Beide opleidingen hebben ook een bronzen medaille ontvangen in het onderzoek van EW Beste studies (Elsevier Weekblad).

"Aeres Hogeschool leidt jonge mensen op die keuzes durven maken. Ze denken oplossingsgericht en stappen uit de rij als dat nodig is. Ze dragen bij aan een duurzame en leefbare wereld. De opleidingen die hier mee aan de slag gaan worden wederom gewaardeerd. De drie topopleidingen zijn toonaangevend en dragen bij aan dat waar Aeres Hogeschool voor staat."

Freek Rebel, Instellingsdirecteur Aeres Hogeschool

Freek Rebel