Paardencoaching

Symposium Welzijn Coach- en Therapiepaarden

Dat paarden veel voor mensen kunnen betekenen is inmiddels bekend. Zowel mentaal als fysiek hebben mensen baat bij de interactie met paarden in coach- of therapiesessies. Maar wat vindt het paard daar eigenlijk zelf van? Gedurende de afgelopen 2 jaar heeft het lectoraat Human-Animal Interactions van Aeres Hogeschool Dronten hier onderzoek naar gedaan. De resultaten van het onderzoek zullen tijdens een symposium in Dronten openbaar gemaakt worden. 

Wat kun je verwachten

Een afwisselende dag met lezingen over de uitkomsten van het onderzoek, clinics met partners uit het werkveld en een bedrijvenmarkt. De dagvoorzitter Paul Tonino zal de dag in goede banen leiden met een gezamenlijke ontvangst en afsluiting en daarnaast zal er trainingsmateriaal gelanceerd en beschikbaar gesteld worden. Bovendien is er veel ruimte voor interactie en netwerken. Houd de website in de gaten voor updates over het programma. 

Datum, locatie en tijden

Het symposium zal plaatsvinden op zaterdag 6 april 2024 in het prachtige Hippisch Centrum Flevodrome. De inloop van het symposium is vanaf 09.30 uur, de dagopening is om 10.00 uur en we sluiten gezamenlijk af rond 16.15 uur. De adresgegevens zijn Wisentweg 9a, 8251 PB Dronten.

Programma

09:30 uur Inloop
10:00 uur Opening en Welkom
10:30 uur Lezingen en clinics ronde 1 
11:30 uur Lezingen en clinics ronde 2 
12:30 uur Lancering e-learning 
13:30 uur Lezingen en clinics ronde 3
14:30 uur Lezingen en clinics ronde 4
15.30 uur Afsluiting

Bekijk het uitgebreide programma op deze pagina.

Kosten

Deelname en parkeren is gratis, kom je niet op het symposium, terwijl je je wel hebt aangemeld? Dan geldt een no show tarief van 20 euro. 

Eten en drinken

Op de locatie is eten en drinken (tegen betaling) te verkrijgen.

Parkeren

Rondom de locatie is voldoende ruimte om te parkeren. Het is niet nodig om een parkeerticket aan te schaffen. De parkeerwachters zullen de weg wijzen naar een beschikbare parkeerplaats. 

Logo's deelnemende organisaties symposium Welzijn coach-en Therapiepaarden 6 april 2024