circular awards winnaar nieuwbouw

In de Aeres Gedragskeuken bestuderen we alles wat met voedselproducten, gedrag rondom eten en koken te maken heeft. Tijdens de lessen analyseren we bijvoorbeeld hoe mensen met een product omgaan of hoe ze ermee koken. Maar we doen ook smaak- en geurtesten van producten. We werken samen met bedrijven door bijvoorbeeld te onderzoeken wat mensen van een nieuw product vinden. In de Aeres Gedragskeuken is alles gericht op gezondheid, duurzaamheid en het bijdragen aan de samenleving.

De Aeres Gedragskeuken bestaat uit een ruimte die op verschillende manieren kan worden ingericht. Een deel is een professionele keuken en de andere helft kan worden ingericht zoals bijvoorbeeld een restaurant, huiskamer, winkel of buffet. De Aeres Gedragskeuken is uitgerust met high tech camera’s waarmee we de situatie en het gedrag van de deelnemers kunnen vastleggen, bekijken en analyseren. 

Wat onderzoeken we onder andere in deze keuken?

  • Welke invloed heeft het als we een appel gesneden aanbieden, in plaats van in zijn geheel?
  • Wat is het gebruiksgemak en -plezier van de nieuw ontwikkelde vers-pakketten?
  • Hoe wordt de smaak van de gezondere soesjes ervaren?
  • Wat is het eetgedrag van winkelend publiek in Almere?

Neem een kijkje bij onze andere labs!